Βάλε στο κασετόφωνο τραγούδια που γουστάρεις

Αν έχεις γεννηθεί μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '80 σίγουρα θα έχεις αναμνήσεις από τις κασέτες που τώρα πια έγιναν vintage!

Θυμάμαι να μου κρατούν την καλύτερη συντροφιά, ειδικά κάτι μοναχικά βράδια, βάζοντας ράδιο στο κασετόφωνο και γράφοντας κασέτες με τα αγαπημένα μου τραγούδια, παρακαλώντας να μη μιλήσει μέχρι το τέλος ο ραδιοφωνικός παραγωγός! Κι εκείνο το κολπάκι που σπάγαμε τα τετραγωνάκια στο πάνω μέρος της όταν δεν θέλαμε να την αντιγράψουμε, αλλά καταλήγαμε να θέλουμε ξανά να γράψουμε πάνω της κολλώντας την με ζελοτέιπ..

Η εγγραφή ηχητικών σημάτων σε μαγνητοταινίες στις ηχογραφήσεις των πρωτοτύπων μουσικών έργων ξεκινά από το 1945 και μετά. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄60 η Philips παρουσίασε πρώτη την μικρή γνωστή πλέον κασέτα (Compact Cassette) ως μέσο επαγγελματικής υπαγόρευσης, μαζί με το αντίστοιχο κασετόφωνο. Αφού ανταγωνίστηκε αρκετά χρόνια τις κασέτες του τύπου 8-track, η τεχνολογία αυτή κατά τη δεκαετία του ΄80 κατέκλυσε κάθε σπίτι και αυτοκίνητο ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των κατασκευαστών της. Τα πλεονεκτήματα ήταν το μικρό και συμπαγές μέγεθος, η εύκολη ηχογράφηση/αναπαραγωγή και η εύκολη αντιγραφή, από καταγεγραμμένο σε άλλα μέσα, ηχητικό σήμα. Σημαντική ώθηση στη δημοφιλία της έδωσε και η εμφάνιση του Walkman το 1979.

 

Στο αυτοκίνητο, δεν γινόταν να πάμε ταξίδι χωρίς να έχουμε μαζί τουλάχιστον 4-5 κασέτες.. Στα παιδικά-εφηβικά πάρτι και αργότερα γράφαμε και χαρίζαμε σε φίλους, στις σχέσεις μας..

 

da8d3a14276337.56280b357a03c

 

 

 

e149e3547dd74750ab98c8da9ae981c8

 

 

  

 

 αλλά μη ξεχνάμε και αυτά τα ελληνικά..που μας διασκέδαζαν!

 

  

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/vale-sto-kasetofono-tragoudia-pou-goustaris/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE