Το δώρο

 

 

Το δώρο είναι μια ταινία μικρού μήκους, μόλις 4 λεπτών! Όταν την είδα πέρυσι για πρώτη φορά, δεν σας κρύβω πως συγκινήθηκα πάρα πολύ. Δεν είχα διαβάσει περί τίνος πρόκειται, κι αυτό λειτούργησε μόνο θετικά. Αφού την δείτε πρώτα, διαβάστε μετά κάποιες πληροφορίες. 

Η ταινία αυτή βασίζεται σε ένα υπέροχο κόμικ της Fabio COala. Ήρθε στην δημοσιότητα, αφού πρώτα κέρδισε περισσότερα από 50 βραβεία σε έναν μεγάλο κύκλο κινηματογραφικού φεστιβάλ. (πάνω από 180 φεστιβάλ για την ακρίβεια!) Πρόκειται για μια παραγωγή του Institute of Animation,Visual Effects and Digital PostProduction με έδρα το Ludwigsburg της Γερμανίας.

Το φιλμάκι αυτό αρχίζει με ένα έφηβο παιδί να παίζει μανιωδώς ηλεκτρονικά παιχνίδια και η μητέρα του επιστρέφοντας από την δουλειά του αφήνει ένα δώρο. Το μυστήριο είναι πως δεν κάθεται μαζί του να το ανοίξουν μαζί και πως φαινομενικά δεν δείχνει κανένα απολύτως ενδιαφέρον.  Σαν να φεύγει από την δική της δικαιοδοσία και να του το παραδίδει να το χειριστεί εκείνος. Ανοίγοντας το, ο μικρός ενθουσιάζεται καθώς αντικρίζει ένα χαριτωμένο κουτάβι. Λίγο μετά όμως παρατηρεί την αναπηρία του και νευριασμένος το διώχνει μακριά συνεχίζοντας το video game. Το κουταβάκι όμως δεν εγκαταλείπει τα όπλα έτσι εύκολα. Κάνει τα πάντα για να του τραβήξει το ενδιαφέρον, καταβάλει προσπάθειες να πιάσει το μπαλάκι και δείχνει πόσο διασκεδαστικός μπορεί να γίνει απολαμβάνοντας τις στιγμές μαζί του.

Και τότε γίνεται η ανατροπή και το κουτάβι πλέον αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στον έφηβο. Γιατί όμως; Εδώ είναι η έκπληξη, όταν το αγόρι σηκώνεται και βλέπουμε πρώτα τις πατερίτσες και ύστερα ότι δεν έχει κι εκείνος το ένα του πόδι. Με απλό τρόπο συγκλονιστικά μηνύματα! Πως μπορείς να κάνεις την υπέρβαση, να απολαμβάνεις τις στιγμές σου ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Πως πάντα υπάρχει τρόπος και μένει να τον ανακαλύψουμε.

Και τέλος, πως δεν πρέπει ποτέ να κρίνουμε έναν άνθρωπο από την κάθε είδους αδυναμία του. Γιατί εκεί κρύβεται η δύναμη του κι έχει να προσφέρει αλλά και να λάβει τόσα που είναι άδικο να μην τον αφήσουμε.

 

 http://<?php echo do_shortcode('

') ?>

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/to-doro/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE