Quizdom: γιατί το αγαπάμε

 Το Quizdom, ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια πολλών Ελλήνων, ήρθε στα χέρια μας πριν από λίγα χρόνια και εδραιώθηκε. 

Εμπνευστές του παιχνιδιού είναι ο Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, Νικόλας Γεωργουδέλης, Παναγιώτης Βούρτσης και Παντελής Μαυρομμάτης.

Ο τρόπος λειτουργίας του πολύ απλός: Κατεβάζεις την εφαρμογή, την εγκαθιστάς στο κινητό σου, δημιουργείς το προφίλ σου και ξεκινάς.. Επιλέγεις τυχαία παιχνίδια, διαλέγοντας δύο ο καθένας κατηγορίες από τις εννέα προτεινόμενες. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να απαντάς σωστά αλλά και πιο γρήγορα. Καθώς σε περιπτώσεις ισοπαλίας κερδίζει ο γρηγορότερος.

Σε μία συνέντευξη του ο βασικός εμπνευστής του Quizdom, Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, δήλωσε πως περισσότεροι από 1,5 εκατ. χρήστες έχουν εθιστεί στο παιχνίδι. Αν και είμαι από εκείνους που τους αρέσει να εθίζονται στο οτιδήποτε, θα σας πω ευθύς αμέσως για ποιους λόγους ξεχώρισα αυτό το game: Εκπαιδεύεις και κρατάς σε εγρήγορση το μυαλό σου, περνάς δημιουργικό χρόνο διασκεδάζοντας, μέσα από τον ανταγωνισμό βάζεις στόχους να γίνεσαι καλύτερος, αποκτάς στρατηγική, ξεσκονίζεις παλιές σου γνώσεις και αποκτάς καινούργιες.

«Θεώρησα πως ανάµεσα σε άλλα projects που είχα δοκιµάσει το Quizdom ήταν εκείνο που είχε το µεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης και τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Έβλεπα πως, ενώ µόνο το 5% των startups που δεν έχουν χρηµατοδότηση πετυχαίνουν, αυτό θα µπορούσε να πάει καλά. Γι’ αυτό και το επέλεξα» εξηγεί ο ίδιος στο Fortune.  

«Ήθελα να επιστρέψω όταν πολλοί νέοι επέλεξαν να φύγουν. Πιστεύω πως το project µου έπρεπε να ξεκινήσει από την Ελλάδα και να πάει µετά σε όλο τον κόσµο. Ο ανταγωνισµός εδώ ήταν µικρός και υπήρχε κενό σ’ αυτόν τον τοµέα. Αυτοί ήταν οι δύο πιο σηµαντικοί παράγοντες. Επίσης, ήξερα ότι υπάρχουν πολλοί καλοί προγραµµατιστές στην Ελλάδα, που δεν τους απορροφά τόσο γρήγορα η αγορά και άτοµα µε πολύ καλό επιχειρηµατικό µυαλό αλλά και όρεξη να δουλέψουν».  πηγή: http://www.businessnews.com.cy

Αναμένουμε και την web έκδοσή του που απ'ότι διαβάσαμε βρίσκεται ήδη στα σκαριά και θα μας διευκολύνει πάρα πολύ! (update: λειτουργεί, είναι γεγονός!)

Φέτος είχαμε την τύχη να το παρακολουθήσουμε και ως τηλεοπτικό παιχνίδι με τον συμπαθητικό stand up comedian, Λάμπρο Φισφή, σε ρόλο παρουσιαστή. Ίσως από τις λίγες εκπομπές για τις οποίες αξίζει να ανοίξεις την τηλεόρασή σου  κι ευελπιστούμε να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά!

Μετά από διακοπή ενός χρόνου, ξεκίνησα να παίζω και πάλι δυναμικά φτάνοντας αισίως το level 51 (όπου να ναι..52) Μπορεί και να σας πετύχω.. ποτέ δεν ξέρεις! Καλά παιχνίδια και καλή επιτυχία!!

 

 

 

 

 

 

quizdomlogo

iefimerida

 

unnamed (1)

 

1 (1)

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/quisdom-giati-to-agapame/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE