Προβλήματα: η άλλη οπτική

Ο Σεπτέμβρης είναι μια εποχή με μεγάλη "κίνηση", καθώς όλα όσα είχαμε αφήσει στην άκρη συνήθως για το καλοκαίρι, θα πρέπει τώρα να τα αντιμετωπίσουμε. Ξεκινήματα, αλλαγές, προβλήματα, απρόοπτα σε μια χώρα που βράζει και η κατάσταση είναι έκρυθμη.  Ταυτόχρονα μας απασχολούν ένα σωρό ζητήματα, τα οποία κάνουμε το λάθος να μη τα διαχειριστούμε στην αρχή λόγω άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. 

 Πάνω στο άγχος, τον πανικό, την έλλειψη γνώσεων, γίνονται μοιραία λάθη τα οποία και διαιωνίζουν ένα πρόβλημα. Στην αρχική τους εμφάνιση όμως, χρειάζεται να βάλουμε προτεραιότητες από τα αναγκαία στα σημαντικά. Είναι αδιανόητο να προσπαθούμε να λύσουμε ταυτόχρονα όλα μας τα προβλήματα και από την άλλη καταστροφικό να τα αφήσουμε όλα χωρίς αντιμετώπιση. 

Η υπομονή είναι μεγάλη αρετή και παρεξηγημένη. Καθώς δεν ορίζει μία κατάσταση απραξίας, αντιθέτως αφορά το να λειτουργείς με αποτελεσματικό τρόπο, βλέποντας μακροπρόθεσμα και να μην πιέζεις καταστάσεις. Όλα θέλουν τον χρόνο τους. 

 

 

 

quotes-about-life_8678-1

Όσο πιο γρήγορα αποδεχτούμε ότι τα προβλήματα είναι φυσιολογικό κομμάτι της ζωής όλων μας, τόσο πιο κερδισμένοι θα βγούμε.

 

problems-with-accounting-software-kaiyangaccounting

kaiyangaccounting.com

 

cant-solve-problems-same-thinking-einstien-quotes-sayings-pictures

 

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, θα πρέπει να επιλέξουμε αν θα το αφήσουμε να μας ορίσει για κάτι που δεν είμαστε (διότι άλλο αυτό που μου συνέβη και άλλο αυτό που είμαι), είτε να μας διαλύσει είτε να μας δώσει τα κίνητρα να αλλάξουμε στάση/νοοτροπία. Μπορεί να μην έχουμε πάντα την ευθύνη των γεγονότων, έχουμε όμως ξεκάθαρα την ευθύνη της αντιμετώπισής τους. 

Με το να χαραμίζουμε ανούσια τον πολύτιμο χρόνο μας, λέγοντας "γιατί σε μένα;", "δεν φταίω εγώ", "έκανα ό,τι μπορούσα" και άλλες παθητικές επιλογές, δεν θα αλλάξει το παραμικρό και ίσως να δημιουργήσουμε περαιτέρω δυσκολίες. Ας αναλογιστούμε λοιπόν, όταν μας συμβαίνει κάτι δυσάρεστο ή ζόρικο ή και σοκαριστικό ακόμα, πως μπορούμε να το μετατρέψουμε σε ευκαιρία. 

Η σωστή επιλογή των ανθρώπων που θα μας πλαισιώνουν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Οι πιο ισορροπημένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που ακούνε απόψεις, συμβουλές, ιδέες, προτάσεις. Ακολούθως τις φιλτράρουν και αποφασίζουν με βάση τα δικά τους θέλω, όχι των άλλων.

Κάπου διάβασα, από άγνωστη πηγή, πως τα προβλήματα είναι σαν τα πλυντήρια ρούχων. Μας αναποδογυρίζουν, περιστρέφονται μαζί μας και μας χτυπάνε, αλλά μετά βγαίνουμε πιο καθαροί, πιο φωτεινοί, καλύτεροι απ'ότι ήμασταν προηγουμένως.

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/provlimata-alli-optiki/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE