Πόσο λίγο κρατά η Ευτυχία- Αναστασία Καλλιοντζή

Ο Αύγουστος φτάνει στο τέλος του αλλά πολλοί από εσάς βρίσκεστε ακόμα στις παραλίες αγκαλιά με ένα βιβλίο. Θα σας προτείνω λοιπόν ένα μυθιστόρημα, σύγχρονης Ελληνικής λογοτεχνίας  με ξεχωριστή θεματολογία. Η Αναστασία Καλλιοντζή είναι γνωστή για την ποικιλία που διέπει τα μυθιστορήματά της και για το γεγονός ότι δεν αναλώνεται στα ίδια και στα ίδια, αλλά διαπραγματεύεται και θέματα που αφορούν είτε την καθημερινότητά μας, είτε κάτι πιο μακρινό αλλά καθόλου απίθανο να συμβεί.
Στο "Πόσο λίγο  κρατά η ευτυχία" κεντρικός ήρωας είναι ο Αλέξανδρος Πολιτόπουλος. Ένας αλάζονας επιστήμονας, ο οποίος από πολύ μικρή ηλικία είναι αποφασισμένος όχι μόνο να φτάσει πολύ ψηλά, έχοντας επίγνωση των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων του, αλλά και να μην αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στην προσωπική του επιτυχία.Για να πραγματοποιήσει τους στόχους του θα παντρευτεί την Ματένια Κυρμάνη, κόρη ευκατάστατου άντρα της υψηλής κοινωνίας, και ενώ της έχει ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι δεν θέλει παιδιά, τελικά λόγω μιας περίεργης συγκυρίας θα βρεθεί με μια θετή κόρη την οποία δεν θα αγαπήσει ποτέ.  Λίγα χρόνια αργότερα ο "τρελός επιστήμονας"... Έχοντας φτάσει στην κορυφή , θέτει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο... Που θα το ονομάσει "Εξέλιξη"...

Αυτό είναι το έναυσμα του μυθιστορήματος ενώ όσο το διαβάζουμε, τα πράγματα να γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Τρελές συγκυρίες και χτυπήματα της μοίρας, σχέσεις φιλίας αλλά και αγάπης, υφαίνουν τον ιστό πάνω στον οποίο εξελίσσεται η ιστορία μας. Δυο νέα παιδιά που ερωτεύονται χωρίς να γνωρίζουν τι τους επιφυλλάσει η μοίρα, ένας Εβραιός γιατρός ένας δημοσιογράφος και ένας παπάς αποτελούν τα κεντρικά πρόσωπα και τους κύριους δράστες του συγκλονιστικού βιβλίου.Γραφή απλή, καθημερινή και κυρίως κινηματογραφική, με πολλούς και έντονους διαλόγους που δίνουν ζωντάνια στο έργο. Αν αναζητάτε κάτι "ελαφρύ" αλλά συνάμα πάρα πολύ ενδιαφέρον και διαφορετικό, είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ.
 

Από το οπισθόφυλλο:

Τι θα συμβεί όταν απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, μεγαλειώδεις μέσα στην ανθρώπινη φύση τους, βρίσκονται άθελά τους μπλεγμένοι στα δίχτυα μιας εξαιρετικά επικίνδυνης συνωμοσίας που απειλεί να εξαλείψει καθετί κάβο και αγαθό; Πώς πέφτουν όλοι στην παγίδα ενός αρχομανούς, ιδιοφυούς επιστήμονα που τους μετατρέπει σε υποχείρια του προκειμένου να πραγματοποιήσει το εφιαλτικό του όραμα;Πως θα μπορέσει μια αγάπη να γεννηθεί και να ανθίσει σ' έναν κλοιό βίας και θανάτου;Η ελπίδα και η πίστη στην καλοσύνη της ανθρώπινης ψυχής νικά εμπόδια ανυπέρβλητα. Κι αν το τέλος δεν είναι παραμυθένιο, η ίδια η ζωή είναι ένα θαύμα... 

Αναστασία Καλλιοντζή

 Kalliontzi-1
Η Αναστασία Καλλιοντζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Νομι­κή Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπι­στημίου Θράκης το 1995 και από το 1997 ασκεί τη μαχόμενη δικηγορία.
Εργογραφία:
Μη μου λες αντίο, 2000.
Όλα ήταν τόσο, μα τόσο υπέροχα…, 2001.
Πες πως ήταν όνειρο, 2003.
Έσχατοι καιροί, 2005.
Θυμάσαι;, 2006.
Χαμένο χτες, 2009.
Αγαστή συνεργασία, 2010.
Παράνοια, 2011.
Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/poso-ligo-krata-eftychia-anastasia-kalliontzi/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE