Πληρωμές online

e-commerce-402822_1920

Ένα από τα πλεονεκτήματα της εξάπλωσης του διαδικτύου είναι οι αγορές Online. Πληθώρα ηλεκτρονικών καταστημάτων έχουν δημιουργηθεί ενώ κάθε επιχείριση σχεδόν, έχει το δικό της e-shop. Επίσης, το διαδίκτυο μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε Online κρατήσεις σε αεροπορικά εισιτήρια , ξενοδοχεία, θεατρικά εισιτήρια και πολλά άλλα. 

Το πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να πληρώσουμε με όλα αυτά. Οι περισσότεροι δεν είναι σωστά ενημερωμένοι με αποτέλεσμα να φοβούνται και να προτιμούν την αντικαταβολή, κάτι όμως που πολλές φορές δεν προσφέρεται, όπως για παράδειγμα στις κρατήσεις.

Στο άρθρο μας θα σας παρουσιάσουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να πληρώσετε online. Πιστέψτε με υπάρχουν τρόποι που δεν χρειάζεται να σας ανησυχούν. Φυσικά θα πρέπει να είμαστε πολύ πολύ προσεκτικοί, να αγοράζουμε απο ηλεκτρονικά καταστήματα με τα απαραίτητα διαπιστευτήρια, και καλό θα ήταν πριν προχωρήσουμε σε μια αγορά να κάνουμε μια έρευνα για το συγκεκριμένο eshop. 

 

Καταρχήν ο πιο γνωστός και ίσως ο πιο επιθυμητός, για τους ανασφαλείς, τρόπος πληρωμών είναι η αντικαταβολή, όπου πληρώνουμε το courier ή το ταχυδρομείο, τη στιγμή που η παραγγελία μας έρχεται στην πόρτα μας. Δυστυχώς όμως αυτός ο τρόπος δεν προσφέρεται πάντα ενώ δεν υφίσταται σε κρατήσεις ή downloads εφαρμογών για παράδειγμα. 

Στη συνέχεια έχουμε την τραπεζική κατάθεση. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω i-bank αν διαθέτουμε από την τράπεζά μας, είτε απλά με φυσική παρουσία σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα. Έχουμε τον αριθμό λογαριασμού ή το IBAN  του πωλητή ή φορέα και καταθέτουμε απλά και εύκολα το ποσό που χρειάζεται.

Ένας άλλος τρόπος είναι η μεταφορά χρημάτων μέσω τρίτων, ή αλλιώς money transfer. Η πιο γνωστή υπηρεσία που αναλαμβάνει κάτι τέτοιο εδώ στην Ελλάδα είναι η Western Union η οποία αναλαμβάνει με μια μικρή προμήθεια να μεταφέρει ένα χρηματικό ποσό όπου επιθυμείτε. Στην ιστοσελίδα τους μπορείτε να βρείτε τα σημεία πληρωμής ή ανάληψης χρημάτων western union και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. 

Στη συνέχεια έχουμε το γνωστό σε όλους πλαστικό χρήμα: 

 • Πιστωτικές κάρτες: ο πιο γνωστός τρόπος πληρωμών. Όπως ακριβώς θα αγοράζαμε από ένα φυσικό κατάστημα έτσι κι εδώ. Βάζουμε τα στοιχεία μας με προσοχή και η πληρωμή καταχωρείται στον λογαριασμό που μας έρχεται κάθε μήνα.  Η αλήθεια είναι οτι σε σχέση με τις παρακάτω μορφές χρήματος που θα σας παρουσιάσουμε, είναι ο πιο "επικίνδυνος" καθώς συνήθως τα όρια στις πιστωτικές κάρτες είναι πολύ μεγάλα. Πληροφορίες για τις πιστωτικές κάρτες θα βρείτε στα  Τραπεζικά Ιδρύματα που σας ενδιαφέρουν καθώς υπάρχει πληθώρα από αυτές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας. Το θετικό είναι οι "ποντοι" και τα bonus που μαζεύουμε με τις αγορές μας μέσω πιστωτικών καρτών καθώς επίσης οι προσφορές αλλά και οι διάφορες συμφωνίες των τραπεζών με καταστήματα ή φορείς για καλύτερες τιμές. Φυσικά όταν χρησιμοποιούμε την πιστωτική μας κάρτα είμαστε διπλά προσεκτικοί και ελέγχουμε ακόμα περισσότερο. 
 • Χρεωστικές κάρτες: Οι γνωστές σε όλους μας κάρτες αναλήψεως. Είναι αυτές που χρησιμοποιούμε για να τραβήξουμε τα χρήματά μας από τα μηχανήματα ΑΤΜ. Οι κάρτες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως ακριβώς οι πιστωτικές, με τη διαφορά ότι είναι συνδεδεμένες με έναν λογαριασμό, και μπορούν να τραβήξουν μόνο όσα χρήματα υπάρχουν εκεί. Έτσι μπορειτε να έχετε ένα λογαριασμό συνδεδεμένο με την χρεωστική σας κάρτα, ο οποίος θα έχει πάντα ένα συγκεκριμένο ποσο, έτσι ώστε σε περίπτωση υποκλοπής να μην κινδυνεύσετε να υπερχρεωθείτε. 
 • Prepaid(Προπληρωμένες): Μια καινούρια μορφή πλαστικού χρήματος που έχει κάνει την εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια και τείνει να είναι πλέον από τις πιο διαδεδομένες. Ο κάτοχος μπορεί να "φορτίσει" την πιστωτική του κάρτα, είτε σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα, είτε μέσω ibank, μόνο με το ποσό που του χρειάζεται για τις αγορές του. Το μειονέκτημα είναι ότι έχουν ένα ποσό προμήθειας, της τάξης των 1-5 ευρώ (ανάλογα με το ποσό) για κάθε φόρτιση  όμως το τίμημα θεωρώ ότι είναι πολύ μικρό μπροστά στην ασφάλειά μας. 

Η τελευταία μορφή online πληρωμών είναι διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες. 

 • Virtual Prepaid: Τα  τελευταία χρόνια πολλές από τις τράπεζες, μας δίνουν την ευκαιρία να εκδόσουμε Εικονικές Προπληρωμένες κάρτες, οι οποίες λειτουργούν ακριβώς όπως οι απλές προπληρωμένες με τις εξής διαφορές
  1. Δεν υπάρχουν σε πλαστική μορφή παρα μόνο μπορούμε να δούμε τα στοιχεία της Online να τα καταγράψουμε κάπου και να τα θυμόμαστε ή απλά να τα τυπώσουμε μόνοι μας. 
  2. Η φόρτισή τους γίνεται μόνο μέσω i-bank όπως και ή εκδοσή τους, επομένως η ηλεκτρονική τραπεζική είναι απραίτητη προϋπόθεση. 
 • Paypal : Ο πιο γνωστός, διαδεδομένος αλλά και ασφαλής τρόπος Online πληρωμών ανά τον κόσμο. Η υπηρεσία αυτή κάνει το εξής. Μας δίνει την ευκαιρία, να αποθηκεύσουμε τα στοιχεία της τράπεζας ή της κάρτας μας και να χρησιμοποιούμε απλά το email μας και να κάνουμε έτσι την μεταφορά χρημάτων, χωρίς ο πωλητής να μπορεί να δει τίποτα από τα στοιχεία μας παρά μόνο το email και τα χρήματα που μεταφέρονται. Ασφάλεια και προστασία μεγάλη αλλά και ευκολία στις πληρωμές μας. 
 • Viva wallet: Το πρώτο Ελληνικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Μια νέα υπηρεσία που τον τελευταίο καιρό φαινεται να κερδίζει έδαφος. Το viva wallet είναι μια εφαρμογή η οποία σου επιτρέπει πάλι ανώνυμα να εκτελέσεις κρατήσεις αλλά και πληρωμές online κυρίως μέσω της ιστοσελίδας viva.gr . 
 • PaySafe: Ο τρόπος online Πληρωμών με paysafe είναι απλούστατος. Αγοράζεις μια paysafe με την αξία που χρειάζεσαι για την αγορά σου ,  5, 10, 25, 50 ή 100 ευρώ, και μπορεις να χρησιμοποιήσεις τον 16ψηφιο κωδικό που αναγράφεται, για οποιαδήποτε online πληρωμή. Τόσο απλά!!! 

Αυτοί είναι οι πιο γνωστοί και διαδεδομένοι τρόποι πληρωμής Online. Φυσικά εξυπακούεται πως πάντα πριν χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε υπηρεσία ή σελίδα ή κάρτα θα πρέπει να είμαστε καλά ενημερωμένοι τόσο για τους όρους χρήσης όσο για τα μέτρα ασφαλείας που χρησιμοποιούνται.
Σε προσεχή άρθρα μας θα σας παρουσιάσουμε τι πρέπει να προσέχετε σε Online αγορές, αλλά και πως θα αποφασίσετε καλύτερα τι και από που θα αγοράσετε....

Καλά.. ψώνια 🙂 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/pliromes-online/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE