Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα-Μάρκ Χάντον

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Κρίστοφερ Μπουν είναι ένας παράξενος νέος και το μυαλό του δουλεύει με τρόπο ιδιαίτερο. Ξέρει πάρα πολλά για τα μαθηματικά και πολύ λίγα για τους ανθρώπους. Του αρέσει να φτιάχνει χάρτες και σχεδιαγράμματα, λατρεύει τα αστυνομικά μυθιστορήματα και το κόκκινο χρώμα. Δεν του αρέσει το κίτρινο και το καφέ, δεν αντέχει να τον αγγίζουν και δεν μπορεί να πει ψέματα. Ένα βράδυ βρίσκει νεκρό το σκύλο της γειτόνισσάς του κι αποφασίζει να ξεδιαλύνει το μυστήριο. Η αναζήτησή του όμως θα τον παρασύρει σε μονοπάτια δύσβατα, που οδηγούν στη χαμένη από καιρό μητέρα του. Καλείται τώρα να ξεδιαλύνει άλλα μυστήρια, αυτά του κόσμου των μεγάλων, πολύ πιο περίπλοκα από το απλό «Ποιος σκότωσε το σκύλο»… 

Ένα εκπληκτικό σε σύλληψη μυθιστόρημα, που ρίχνει φως και στις πιο λεπτές εκφάνσεις του κόσμου γύρω μας.

 

ΜΑΡΚ ΧΑΝΤΟΝ

Ο ΜΑΡΚ ΧΑΝΤΟΝ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νορθάμπτον. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στην Οξφόρδη και στη συνέχεια εργάστηκε για έξι 438χρόνια με ανθρώπους με ειδικές σωματικές και πνευματικές ικανότητες. Δίδαξε δημιουργική γραφή και έγραψε αρκετά εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά. Το όνειρό του, όμως, ήταν να γράψει ένα μυθιστόρημα για ενηλίκους. Και κατάφερε πολύ περισσότερα: έγραψε το ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ, ένα μυθιστόρημα για όλες τις ηλικίες, το οποίο έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και σάρωσε κυριολεκτικά τα βραβεία. Απέσπασε δύο βραβεία Whitbread καθώς και τα First Booktrust Teenage Prize, Guardian Children's Fiction Prize, W H Smith Children's Book of the Year, Waterstone's Literary Fiction Award, Commonwealth Writers Prize Best First Book, ενώ ήταν υποψήφιο για το Booker 2003. Τέλος, η Warner Bros έχει αναλάβει την κινηματογραφική διασκευή του. Το μυθιστόρημα ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΨΑΛΙΔΙΟΥ ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Costa Novel 2006 (πρώην Whitbread). Σήμερα ο Μαρκ Χάντον ζει στην Οξφόρδη με τη γυναίκα του, το γιο τους και τη γάτα τους.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

  • GUARDIAN 2003
  • MANY BRITISH AWARDS
  • BOOKTRUST TEENAGE
  • WH SMITH 2004
  • WHITBREAD BOOK OF THE YEAR '04

Διακρίσεις

  • Κυκλοφορεί σε 36 χώρες
  • Κινηματογραφική Ταινία

 

remote-jpg

Εκδόσεις Ψυχογιός

πρωτότυπος τίτλος: The curious incident of the dog in the night-time

 

Με την Ειδική Αγωγή και τον αυτισμό ασχολήθηκα επαγγελματικά, όμως δεν έτυχε να πέσει νωρίτερα στα χέρια μου αυτό το εξαιρετικό βιβλίο. Με κέρδισε από την πρώτη στιγμή με το χιούμορ του και  με τον έξυπνο τρόπο που μας εισχωρούσε στον ψυχικό κόσμο του δεκαπεντάχρονου αγοριού με το σύνδρομο Asperger.  Σε κάθε κεφάλαιο μαθαίνουμε την ιδιοσυγκρασία του αγοριού, τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου του  στα οποία οφείλονται σαφώς οι αντιδράσεις του στα εξωτερικά ερεθίσματα και τις καταστάσεις που βιώνει. Ο αυτισμός έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων μας, κι αν είναι δύσκολο να ενημερωθούμε από επιστημονικά άρθρα μπορούμε να διαβάσουμε παρόμοια βιβλία για να ενταχθούμε πιο ομαλά στον ψυχικό κόσμο αυτών των ανθρώπων με σκοπό να αποκτήσουμε αρχικά κατανόηση.  Ύστερα να μάθουμε τους τρόπους να αντιμετωπίζουμε τον αυτισμό από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, σε όποιο χώρο κι αν τύχει να βρεθούμε κι ας μην έχουμε άμεση στενή σχέση.

Γι'αυτό, λοιπόν, μη σας τρομάζει ο τίτλος του βιβλίου ούτε και ο αυτισμός.. Διαβάστε το και αφεθείτε σε έναν διαφορετικό κόσμο.. Εξάλλου όλοι διαφορετικοί είμαστε μεταξύ μας αλλά όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα να ζούμε αξιοπρεπώς!

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/pios-skotose-skylo-ta-mesanychta-mark-chanton/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE