Pillo το robot-Ο προσωπικός σας ιατρικός βοηθός!

Σήμερα δεν θα σας παρουσιάσω κάποια εφαρμογή ούτε θα σας δώσω συμβουλές για κάποιο τεχνολογικό ζήτημα. Σήμερα θα σας κάνω μια παρουσίαση που θα σας βοηθήσει για άλλη μια φορά, να αντιληφθείτε τα τρομερά άλματα προόδου της τεχνολογίας. Φυσικά προς το παρόν αυτό που θα δείτε, είναι κάτι απρόσιτο για τον μέσο χρήστη, αν όμως σκεφθείτε πόσα από αυτά που κάνουμε σήμερα και τα θεωρούμε δεδομένα, κάποτε μας φαίνονταν τόσο μακρινά, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν απέχει και πολύ, από το να γίνει μέρος της καθημερινής μας ζωής. 

Τι είναι λοιπόν ο Pillo; Είναι ένα ρομπότ , το οποίο αναλαμβάνει να γίνει ο βοηθός σας σε θέματα φαρμακευτικά, ιατρικά αλλά και ευ ζην!!! Πως λειτουργει; Καταρχήν ο Pilo διαθέτει :

  1. HD camera για την αναγνώριση προσώπου
  2. Μικρόφωνο για φωνητική αναγνώριση 
  3. Οθόνη πολλών και διαφόρων χρήσεων όπως για παράδειγμα σας δίνει τη δυνατότητα για video-κλήση με το γιατρό σας , ή να σας εμφανίζει μηνύματα ανάλογα με την θεραπευτική σας αγωγή.

 

 

Τι μπορεί να κάνει λοιπόν;

  • Καταρχήν απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με υγεία και καλή ζωή. Αν κάτι δεν το ξέρει, κάνει αναζήτηση στο διαδίκτυο και σας δίνει τις απαντήσεις. 
  • Συνδέεται με όλους τους αρμόδιους επαγγελματίες υγείας που χρειάζεστε ανά πάσα στιγμή. 
  • Συνδέεται με όλες τις έξυπνες συσκευές σας όπως, κινητά, τάμπλετ, τηλεόραση, smart watch συγχρονίζοντας και ενημερώνοντας τις εφαρμογές σου για υγεία, και ευ ζήν, καθώς επίσης με διάφορα reminders που θα σας θυμίζουν πότε πρέπει να πάρετε την αγωγή σας ή πότε πρέπει να κάνετε κάποιο τσεκ απ
  • Αποθηκεύει τις βιταμίνες και τα φάρμακα που αντιστοιχούν σε κάθε άτομο και προγραμματίζεται να τα "δίνει" όταν αναγνωρίσει το άτομο αυτό είτε φωνητικά είτε οπτικά. Παράλληλα αναλαμβάνει να παραγγείλει τα φάρμακα που σας έχουν τελειώσει !!! 
  • Φυσικά μαζί με το pillo σας παρέχονται πληθώρα εφαρμογών που αποσκοπούν στην διατήρηση της υγείας και της ευεξίας σας.
  • Το Pillo εκτός από την φαρμακευτική αγωγή σας, αναλαμβάνει να σας παρέχει διατροφικές συμβουλές και πληροφορίες, σας βοηθά να διαχειριστείτε το άγχος, λειτουργεί ως monitor παρακολούθησης του  μωρού σας και άλλα πολλά απίστευτα. 

Η ιδέα για το Pillo γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2014 και αναμένεται το επόμενο καλοκαίρι να βρίσκεται στις αγορές! Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ... τρελαίνομαι στην όλη ιδέα και ανυπομονώ για την στιγμή που θα μπορέσω να το αποκτήσω!! (Άλλωστε δεν φημίζομαι και για την συνέπειά μου στην φαρμακευτική μου αγωγή και όσο να πει κανείς,  μια μικρή βοήθεια την χρειάζομαι 😛 ... shhhh) Η τιμή βέβαια αρχικά θα είναι μάλλον τσουχτερή, αλλά όπως ήδη αναφέραμε, με το πέρας του χρόνου τα απρόσιτα γίνονται...... προσιτά 😉 Stay Tuned 😀

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/pillo-robot-o-prosopikos-sas-iatrikos-voithos/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE