Το νόημα των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα.
 
Για πολλούς η ωραιότερη γιορτή -  περίοδος του έτους. 
 
Στολισμένοι δρόμοι,φώτα παντού, εκδηλώσεις των Δήμων, Χριστουγεννιάτικα χωριά, παιχνίδι. Και μια καλή ευκαιρία για χειμερινές αποδράσεις. 61b8c14683cb12b84d4dcab35a4d7c16Μια άλλη νότα στη καθημερινότητά μας. Αυτή την εποχή σε όλους έρχονται αναμνήσεις από την παιδική ηλικία, όπου την περίοδο των εορτών αναμέναμε να λάβουμε τα δώρα μας τα οποία μάλιστα είχαν και το χαρακτηρισμό του πρωτοχρονιάτικου δώρου...2 σε 1.
 
Αναμέναμε από άλλους, έχοντας όμως ζητήσει τι θέλουμε. Δίναμε τις παραγγελίες μας. Όπως επίσης περιμέναμε από άλλους τον στολισμό, τα φώτα και όλη αυτή την ατμόσφαιρα. Θα πείτε..λογικό. Ήμασταν μικρά παιδιά. Πολύ σωστά, "ήμασταν".
 
Τα Χριστούγεννα δεν είναι παρά μια περίοδος του έτους, που πάντα πρέπει να μας θυμίζει ότι η εποχή που περιμέναμε από άλλους να φτιάξουν μια καλή, εορταστική, ήρεμη και χαρούμενη ατμόσφαιρα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. 
 
Είμαστε μόνοι μας, με την έννοια του πλέον είμαι εγώ και οι δυνάμεις μου. Εγώ είμαι υπεύθυνος να δημιουργήσω ένα κλίμα γιορτινό, να έχω φως, να στολίσω την ζωή μου όχι απαραίτητα με πολλά αλλά με αυτά που θεωρώ ότι χρειάζομαι.
 
Το νόημα των Χριστουγέννων βρίσκεται στο να μας κάνει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας σε ένα δύσκολο περιβάλλον - σε δύσκολο περιβάλλον γεννήθηκε ο Χριστός - να μπορέσουμε να φέρουμε το φως, την γαλήνη, την χαρούμενη διάθεση.
 
pexels-photoΕίναι η κατάλληλη περίοδος του έτους, στην οποία το χαμόγελο λόγω του εορταστικού κλίματος, συνδυάζεται με σκέψη. Τι δεν έκανα ώστε να έχω τις γιορτές που θα επιθυμούσα να έχω ή τι έκανα, τι κατάφερα, ώστε να έχω και του χρόνου όμορφες γιορτές και γιατί όχι να μπορέσω να τις κάνω ακόμα καλύτερες.
 
Η σκέψη του να προβληματιστείς, πηγάζει από το τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου, τα θέλω σου, τις επιθυμίες σου.  Περιμένεις ή ενεργείς από μόνος σου; Αν περιμένεις  ίσως η σκέψη του τι δεν έκανα να γυρνάει συνεχώς στο μυαλό σου και να μην σε αφήσει να χαρείς όσο θα ήθελες.
 
Αν όμως δεν περιμένεις και είσαι αποφασισμένος να αλλάξεις προς το καλύτερο τις συνθήκες ζωής σου, η σκέψη αυτή θα ξεθωριάσει και θα έρθει η στιγμή που θα εξαφανιστεί από το μυαλό σου.
 
Οικογενειακή γιορτή ή με φίλους, η περίοδος των εορτών μας βοηθάει να καταλάβουμε ότι η ευτυχία μας δεν πρέπει να αποτελεί θέμα διαπραγμάτευσης.. 
 
 
Μην διαπραγματεύεσαι την ευτυχία σου.
 
Και ναι.. κάθε ημέρα Χριστούγεννα είναι.. αν εσύ θελήσεις να είναι..
 
Καλές, όμορφες, γεμάτες χαμόγελο, με υγεία, γιορτές σε όλους.
 
Να είστε πάντα καλά και να περάσετε όμορφα με φίλους και με τις οικογένειες σας.
 
 
 
 
 
Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/noima-ton-christougennon/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE