Nicci French- Το νέο συγγραφικό φαινόμενο , αστυνομικών μυθιστορημάτων

Nicci French:
Το όνοµα Nicci French είναι ψευδώνυµο για το συγγραφικό ζεύγος των δηµοσιογράφων Nicci Gerrard και Sean French. Δεν είναι ζευγάρι µόνο στη συγγραφή, αλλά και στη ζωή. Είναι παντρεµένοι και κατοικούν στο Σάφολκ. Υπάρχουν πολλά µυθιστορήµατα που έγιναν επιτυχίες µε την υπογραφή Nicci French: The Memory Game, The Safe House, Killing Μe Softly, Beneath the Skin, The Red Room, Secret Smile, Catch Me When I Fall, Losing You, Until It’s Over, What To Do When Someone Dies, Complicit κ.ά.

 

Οι εκδόσεις Διόπτρα έφεραν στην Ελλάδα την μοναδική σειρά των Nicci French με πρωταγωνίστρια την ψυχίατρο Φρίντα Κλάιν. Κάθε βιβλίο της σειράς αυτής αντιστοιχεί σε μια ημέρα τις εβδομάδας, έτσι έχουμε τους εξής τίτλους:Blue Monday, Tuesday’s Gone, Σκοτεινή Τετάρτη, Σηµαδεµένη Πέµπτη και Οργισµένη Παρασκευή.

Προσωπικά έχω διαβάσει το Blue Monday με το οποίο ενθουσιάστηκα πολύ. Πρόκειται για ένα,τόσο αστυνομικό,όσο και ψυχολογικό θρίλερ, γεμάτο αγωνία, σασπένς αλλά και ανατροπές. Η ψυχίατρος Φρίντα Κλάιν αναλαμβάνει σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου, να βοηθήσει στην εξιχνίαση της απαγωγής ενός μικρού παιδιού, και να δώσει μάχη με το χρόνο, ούτως ώστε να το προλάβει ζωντανό.....αν δεν είναι ήδη αργά. Κατά την έρευνά της, ενημερώνεται πως ένα παρόμοιο περιστατικό, είχε συμβεί στο παρελθόν, και θα προσπαθήσει να ανακαλύψει αν συνδέονται με κάποιον τρόπο ή αν πρόκειται για μια απλή σύνδεση.

monday

Από το οπισθόφυλλο:

ΔΕΥΤΕΡΑ
Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ...

Μία κοινωνία σοκαρισμένη.
Η φωτογραφία του μικρού Μάθιου στις εφημερίδες φάρος και ελπίδα στην αναζήτησή του.
Η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν ανήσυχη αντικρίζει την εικόνα του μικρού παιδιού και έρχονται στο νου της τα παράξενα και νοσηρά όνειρα ενός ασθενούς της. Όνειρα που περιγράφουν και με την παραμικρή λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του παιδιού που τόσο λαχταρά να αποκτήσει ο ασθενής της. Εικόνες πανομοιότυπες…
Απλή σύμπτωση; Παιχνίδια του μυαλού; Ή υπάρχει έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να σχετίζονται οι δύο υποθέσεις; Πώς μπορεί η Φρίντα να παραβιάσει το ιατρικό απόρρητο; Πόσο θα βοηθήσουν οι ψυχαναλυτικές γνώσεις της στην εξιχνίαση της υπόθεσης; Και πώς εμπλέκεται σε όλα αυτά μία απαγωγή που είχε γίνει είκοσι χρόνια πριν;
Η Φρίντα θα βρεθεί να πρωτοστατεί στον αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του απαγωγέα. Μόνο που αυτός ο αγώνας δεν είναι μια κούρσα φυσικής αντοχής. Η Φρίντα πρέπει να κατεβεί ως τα πιο σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού ενός ψυχοπαθούς, προκειμένου να βρει τις απαντήσεις για το αν ο Μάθιου είναι ζωντανός και πού μπορεί να βρίσκεται.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

 

Εκτός από την σειρά αυτή, από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί και το θρίλερ: Επιστροφή στο Σκοτάδι.
Τέλος σύμφωνα με ανακοίνωση του γνωστού εκδοτικού οίκου , το συγγραφικό ζευγάρι θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις 7 και στις 8 Ιουνίου 2016, στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα αντίστοιχα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ .

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/nicci-french-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%86%ce%b1%ce%b9%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE