Μείναν τα τραγούδια μόνα

 

TaniaTsanaklidou1@Evi_Fylaktou

texnes-plus.blogspot.com

 

 

 

 

meinan-ta-tragoudia-mona-sto-irodeio

www.naftemporiki.gr

 

«Αυτό που κάνει μια θεατρική παράσταση μοναδική, πέραν της καλλιτεχνικής της αξίας, είναι το γεγονός ότι δεν καταγράφεται, παρά μονάχα στο νου και την καρδιά μας. Κι έπειτα η μνήμη κάνει τις επιλογές της. Μπερδεύει πρόσωπα και ρόλους, γεμίζει τις σιωπές με προσωπικές ιστορίες. Ξεχνάμε πώς ακριβώς ήταν η πλοκή, γεμίζουν σκιές οι εικόνες. Ο χρόνος έχει παγώσει. Στιγμές μονάχα και εικόνες γεμάτες σκιές σε παλιές φωτογραφίες.

Και ξαφνικά, ακούς ένα τραγούδι από εκείνη την παράσταση, που αμυδρά θυμάσαι, και να την η Μελίνα ολοζώντανη, να ανεβαίνει τη σκάλα απ’ το Υπόγειο στο φεγγάρι! Ξαναγυρνούν οι ηθοποιοί στους ρόλους τους και ξαναστήνεται η σκηνή. Μόνα τους, ολομόναχα τα τραγούδια, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα ζωντανεύουν πρόσωπα μυθικά και ιστορίες, που ένα βράδυ κάτω απ’ τ’ άστρα εξομολογήθηκαν οι άνθρωποι στους θεούς τους».  Τάνια Τσανακλίδου

Παίζουν: Τάκης Φαραζής, Γιάννης Παπαζαχαριάκης, Παναγιώτης Τσεβάς, Παρασκευάς Κίτσος, Τάσος Μισυρλής

Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Σχεδιασμός-επιμέλεια ήχου: Παναγιώτης Πετρονικολός

Σχεδιασμός-επιμέλεια φωτισμού: Περικλής Μαθιέλης

Τάνια Τσανακλίδου και Ωδείο Ηρώδου Αττικού.. ένας μαγικός συνδυασμός! Αυτή την φορά είχαμε την χαρά να ακούσουμε την αγαπημένη μας ερμηνεύτρια σε άλλα τραγούδια, όχι στα δικά της! Τι κι αν στο τέλος της όμορφης παράστασης ο κόσμος της φώναζε να πει και τα δικά της εκείνη πιστή στο έργο της το αρνήθηκε. Γιατί αυτή η συναυλία ήταν αφιερωμένη αλλού..στο θέατρο! Τραγούδια που τα περισσότερα δεν είναι χιλιοειπωμένα, που κουβαλούν σημαντικά μηνύματα και τεράστια ιστορία. Με τον δικό της μοναδικό τρόπο, την αυθεντικότητα που την διακρίνει και γι'αυτό ο κόσμος την αγαπά ακόμα και δεν τον απογοήτευσε ποτέ, με το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό της, με βαθιά συγκίνηση,με τους υπέροχους ταλαντούχους μουσικούς, παρακολουθήσαμε μία άρτια μαγική συναυλία!

IMG_3441bwgl©Ορφέας-Εμιρζάς-1021x580

©Ορφέας-Εμιρζάς

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/minan-ta-tragoudia-mona/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE