Μαρτυρίες εθελοντών

Ο εθελοντισμός έχει γίνει ένα από τα ισχυρότερα θεμέλια της πρόνοιας, μιας και στη χώρα μας η στελέχωση με το ανάλογο προσωπικό ειδικών επαγγελματιών είναι ανύπαρκτη. Ο εθελοντισμός κατά την γνώμη μου είναι ιερός αλλά δεν θα έπρεπε να στηριζόμαστε μόνο σε αυτόν και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντικαθιστά επαγγελματίες που έχουν σπουδάσει και έχουν εξειδικευτεί πάνω σε συγκεκριμένους κλάδους. Είναι βοηθητικός κρίκος κι έτσι πρέπει να παραμείνει. Αυτό το αναφέρω γιατί σαν κοινωνική λειτουργός παρατηρώ να εκπαιδεύουν εθελοντές να κάνουν την δική μας δουλειά, κάτι που θεωρώ ανεπίτρεπτο. Ωστόσο, πιστεύω πως ειδικά στις μέρες μας ο εθελοντισμός θα έπρεπε να επιβραβεύεται πιο συχνά. Ανακάλυψα το site Νοιάζομαι και Δρω, το οποίο το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον και θέλησα να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις εμπειρίες-ιστορίες νέων εθελοντών! Τους αξίζουν συγχαρητήρια!

Και όπως πολύ όμορφα αναφέρθηκε από την κοπέλα στο τέταρτο βίντεο.. "Στον εθελοντισμό δεν είναι το τι δίνεις..σας υπόσχομαι πως αυτό που παίρνεις πίσω είναι ανεκτίμητης αξίας."

 "Στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, δίνουμε αξία στις ανθρώπινες σχέσεις... Νιώθουμε ολοκλήρωση μέσα από τον εθελοντισμό!"

 

"Συμμετέχοντας ενεργά στον αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών!"

 

"Στο Δεσμό γινόμαστε ομάδα... Νοιαζόμαστε, αγκαλιάζουμε, βοηθάμε όσους το έχουν ανάγκη...!"

 

"Τα μέλη του ΣΚΕΠ, μας δίνουν μαθήματα αγάπης και κοινωνικής προσφοράς, σκύβοντας στοργικά, πάνω από τις ανάγκες παιδιών με αναπηρία..."

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/martyries-ethelonton/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE