Μαρία: Θετική ενέργεια… το πιο δυνατό και αγνό αντίδοτο!!!

Είναι κάποιες στιγμές που νιώθουμε πιεσμένοι, μόνοι, ότι χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας και πως δεν έχουμε τίποτα σταθερό που μπορούμε να πατήσουμε και να νιώσουμε ασφάλεια. Είμαι σίγουρη ότι συμβαίνει σε όλους σας ανά καιρούς , απροειδοποίητα... και πολύ συχνά ανεξήγητα.Ποιο είναι άραγε το καλύτερο αντίδοτο σε όλο αυτό το μαύρο σύννεφο που μας πλακώνει σε ανύποπτο χρόνο; Μετά από αρκετό ψάξιμο και σκέψη κατέληξα: Θετική ενέργεια! Και φυσικά δεν εννοώ να αρχίσετε να ψάχνετε το Yin και το Yang σας ούτε να γίνετε φανατικός οπαδός του Feng Sui (δεν έχω τίποτα απολύτως μαζί του, ίσα ίσα πιστεύω στην δύναμή του, απλά δεν έχω εμβαθύνει ιδιαίτερα). Μιλάω για μικρές, απλές, καθημερινές λύσεις.

 

Πρώτα πρώτα, και ίσως το βασικότερο για εμένα, τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μια επαφή με κάποιον που αγαπάτε και ξέρετε ότι μπορεί να σας ανεβάσει τη διάθεση, με μια συζήτηση, ένα αστείο ή απλά και μόνο με την παρουσία του. Δεν χρειάζεται να είναι σωματική η παρουσία.  Ένα απλό μήνυμα στο κινητό ή στα social media σας πολλές φορές είναι αρκετό να σας κάνει να χαμογελάσετε και να διώξετε τις άσχημες σκέψεις. Για μένα προσωπικά τουλάχιστον που έχω ευλογηθεί από ένα υπέροχο περιβάλλον, είναι λυτρωτικό.

Στον αντίποδα της προηγούμενης παραγράφου, διώξτε από τη ζωή σας όλους τους τοξικούς ανθρώπους. Και σε περιπτώσεις που δεν γίνεται γιατί πολύ συχνά, δυστυχώς, βρίσκονται στο κοντινό μας περιβάλλον, απομακρύντε τους. Κόψτε τις πολλές επαφές, και κλείστε τα αυτιά σας στη γκρίνια αλλά και στον αρνητισμό. Δεν έχεις ιδέα πόση αρνητική ενέργεια πηγάζει από όλους αυτούς και από την συμπεριφορά τους που συνήθως απορρέει από προσωπικές ανασφάλειες, ζήλεια αλλά και κακία.

Σταματήστε όσο γίνεται να γκρινιάζετε και να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο. Όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να ξεσπάσουμε, να γκρινιάξουμε, να είμαστε αρνητικοί και πολλές φορές είναι και ανάγκη του οργανισμού μας. Δώστε το χρόνο στον εαυτό σας να περάσει μια μικρή περίοδο όπου θα είστε κατσούφηδες και μίζεροι αλλά όχι για πολύ. Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά, και ψάχνουμε τρόπους  να επανέλθουμε και να επαναφέρουμε την θετικότητα και την αισιοδοξία στη ζωή μας. Και το ποτήρι θα μας φανεί πάλι μισογεμάτο ως δια μαγείας!!!

Απλά πράγματα και μικρές στιγμές. Μουσική, Βιβλία, ταινίες, σειρές. Μην σας φαίνεται περίεργο, φυσικά και μπορείτε να αντλήσετε από όλα αυτά θετική ενέργεια. Και μόνο που φτιάχνει τη διάθεση κάτι, βοηθά να ανεβείτε ψυχολογικά και το μαύρο σύννεφο να φύγει μακριά. Δοκιμάστε το και θα δείτε την αξία του. Ακόμα και αν ένα βιβλίο το έχετε ξαναδιαβάσει, ή μια ταινία την έχετε δει πολλές φορές, δεν πειράζει. Ξανά και ξανά... κάτι που έχει θετική επιρροή πάνω σας και δεν σας κουράζει σας κάνει σίγουρα καλό. Έχετε επίσης έτοιμη μια playlist με αγαπημένα σας ξεσηκωτικά τραγούδια, και με την πρώτη ευκαιρία βάλτε την να παίξει στη διαπασών.΄Τα ίδια αποτελέσματα μπορεί να έχει κι ένα χόμπι.  Το να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε είναι κι αυτό ένα αντίδοτο. Ξεφεύγουμε από τις άσχημες σκέψεις, και αφοσιωνόμαστε σε κάτι καινούριο που απαιτεί το δικό του χρόνο και τη δική του προσοχή. Τέλος ένα φάρμακο κατά της αρνητικής ενέργειας, μπορεί να είναι κι ένας απλός περίπατος. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με την αγαπημένη μας μουσική στα αυτιά και απλά να περπατήσουμε σε ένα πάρκο ή ένα άλσος ή ακόμα και στην παραλία όσοι έχετε την τύχη να μένετε κοντά σε θάλασσα.Αλλά και σε περίπτωση που μένετε σε μεγαλούπολη, σαφώς υπάρχουν οι μικρές οάσεις. Ο περίπατος αλλά και ο καθαρός αέρας  βοηθούν τις σκέψεις να ξεκαθαρίσουν και πολλές φορές φέρνουν νέες ιδέες ή και λύσεις σε διάφορους μικρούς και μεγάλους προβληματισμούς.

 

Μην ψάχνετε την θετική ενέργεια σε πολύπλοκα πράγματα.Τα απλά και τα καθημερινά είναι εκείνα που μπορούν να γίνουν η πυξίδα διαφυγής μας από μια ψυχολογική δίνη στην οποία μας βυθίζει το μυαλό σε ανύποπτο χρόνο και πολύ συχνά ανεξήγητα.Αγάπη,φιλία,μικρές στιγμές, είναι τα πιο δυνατά αντίδοτα για κάθε είδους μιζέρια και αρνητισμό!!! Απολαύστε τα ... σε μεγάλες δόσεις και θα δείτε διαφορά !!

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/maria-thetiki-energia-pio-dynato-ke-agno-antidoto/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE