Μαρία:Στη ζωή μετράει το ταξίδι….

Προ ημερών παρακολούθησα για πρώτη φορά τελικό ποδοσφαίρου ανάμεσα σε δυο ξένες ομάδες και συγκεκριμένα την "μάχη" ανάμεσα στη Γαλλία και στην Πορτογαλία για το Euro 2016.  Ο αγώνας κράτησε αρκετά, καθώς οι δύο δυνατές ομάδες δεν "έδωσαν" νικητή ως τη λήξη του, με αποτέλεσμα  να παραταθεί. 

Αν και υποστήριζα την Γαλλία, η αλήθεια είναι πως μόλις μπήκε το γκολ και είδα τους παίχτες της Πορτογαλικής ομάδας να πανηγυρίζουν, ένιωσα ένα δέος και πιστέψτε με δεν ήταν για τη νίκη. Ήρθαν στο μυαλό μου όλοι εκείνοι οι μικροί και μεγάλοι αγώνες που δίνουμε, όλες οι μάχες, όλες οι διαδρομές, αλλά και η λύτρωση που νιώθουμε όταν φτάνουμε στο τέλος τους. Το αίσθημα της νίκης, το αίσθημα του ότι κάνουμε κάτι σπουδαίο. 

 

Ανέκαθεν έβαζα στόχους και στοιχήματα με τον εαυτό μου και τις περισσότερες φορές κατάφερα να τα κερδίσω. Αλλά ακόμα κι όταν δεν τα κατάφερνα, σε κάθε τερματισμό προσπαθούσα να μετράω τι εμπειρίες αποκόμισα. Για εμένα , κάθε προσπάθεια δεν είναι απαραίτητο να στέφεται με επιτυχία και νίκη, άσχετα αν αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Ένα από τα αγαπημένα μου μότο είναι: Στη ζωή μετράει το ταξίδι, και όχι ο προορισμός. Πρέπει να βάζουμε στόχους, μικρούς και μεγάλους κι ας μην είναι πάντα ρεαλιστικοί. (Καλά δεν εννοώ να πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι).  Το να βάζουμε ακόμα και όχι τόσο ρεαλιστικούς, στόχους, μπορεί να μας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουμε τις δυνάμεις μας, και να βρούμε κρυμμένα αποθέματα εκεί που δεν το περιμέναμε.

 

Ακόμα και αν δεν νικήσεις στον τελικό, στην προσπάθειά σου να φτάσεις εκεί, έχεις γίνει σίγουρα καλύτερος παίχτης, ακόμα κι αν δεν καταφέρεις να πάρεις προαγωγή σε μια δουλειά, έχεις μάθει πολλά σχετικά με τη δουλειά σου, ακόμα κι αν δίνεις εξετάσεις για κάπου και δεν καταφέρεις να περάσεις, το διάβασμα σου έχει προσφέρει πολλά, και όχι μόνο γνώση, αλλά και αυτοσυγκέντρωση, προγραμματισμό αποφασιστικότητα. (το σκονάκι δεν μετράει να επισημάνω 😛 ).

Γιαυτό λοιπόν βρείτε στόχους, βάλτε στοιχήματα, δίνουν άλλο νόημα στη ζωή μας. Μας μαθαίνουν πολλά. Και μην ξεχνάτε ποτέ: Σημασία έχει το ταξίδι... όχι ο προορισμός!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/maria-taxidi/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE