Μα πώς μπορείς να είσαι τόσο αισιόδοξη;

Σήμερα λέω να μιλήσουμε για την αισιοδοξία.

Ήδη μαντεύω την ερώτηση που έρχεται, «πώς μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, δεν βλέπεις γύρω σου;»

Και απαντώ: Ναι, βλέπω.  Ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Ευτυχώς (ή δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις) τα δύο μου πόδια όμως πατάνε πολύ γερά στη Γη.

Παρ'όλα αυτά, πολλές φορές έχω “κατηγορηθεί” ως υπεραισιόδοξη και αιθεροβάμων, το οποίο είναι αστείο, αν σκεφτείτε ότι είμαι άνθρωπος που υπεραναλύει και ανησυχεί για τα πάντα, κυριολεκτικά.

Όμως, διαλέγω να είμαι αισιόδοξη, ενώ ξέρω τις δυσκολίες. Γιατί λειτουργώ καλύτερα όταν είμαι αισιόδοξη. Είμαι πιο παραγωγική, πιο δημιουργική και, κυρίως, πιο χαρούμενη.

Βεβαίως η αισιοδοξία είναι ρίσκο. Γιατί αισιοδοξώ σημαίνει ότι διαλέγω να δω την θετική πλευρά των πραγμάτων και να τολμήσω να ελπίσω. Όμως μια σταγονίτσα και μόνο ελπίδας μπορεί να φέρει κύματα απογοήτευσης, αν κάτι δεν πάει όπως θα θέλαμε. Και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για τα δύο.

Πώς γίνεται λοιπόν ένας φύσει προσεκτικός άνθρωπος να γράφει τέτοια; Πάντα θα προσέχω και πάντα θα ανησυχώ και πάντα θα αγχώνομαι, αλλά τι νόημα έχει η ζωή χωρίς ρίσκο όμως; 

Και επειδή δεν μου αρέσει να κρύβομαι, να πω επίσης ότι καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, κάθε άλλο παρά αισιόδοξη αισθάνομαι. Όμως μία άσχημη περίοδος, δεν θα με κάνει να αλλάξω γνώμη. Η απογοήτευση και οι δυσκολίες είναι μέρος της ζωής άλλωστε. 

Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε, γινόμαστε κάθε φορά και λίγο πιο “σοφοί” ... και ίσως την επόμενη φορά να διαχειριστούμε καλύτερα την επόμενη σταγονίτσα ελπίδας...

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/ma-pos-boris-na-ise-toso-esiodoxi/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE