Ma Ma (2015)

Ο Ισπανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Julio Medem, μετά από πέντε χρόνια με το "Room in Rome" επιστρέφει δυναμικά με το "Ma Ma". Tαυτόχρονα σηματοδοτεί και την επιστροφή στην μεγάλη οθόνη της Penelope Cruz, μέσα από έναν ρόλο διαφορετικό από όσα μας είχε συνηθίσει.

Η υπόθεση:

Η Magda, μία μητέρα άνω των 35, άνεργη καθηγήτρια μετά το διαζύγιο έρχεται αντιμέτωπη με μία τραγωδία στην ζωή της, εκείνη του καρκίνου του μαστού. Η ιστορία ακολουθεί την ζωή της από εκεί και μετά, τον τρόπο που το αντιμετωπίζει, τις ευκαιρίες που δίνει στον εαυτό της και τους αγαπημένους της αλλά και εκείνες που της δίνονται. 

Θα αναγκαστώ να κάνω ένα spoiler, αναφέροντας πως πλέον ο καρκίνος του μαστού εφόσον έχει γίνει έγκαιρη διάγνωση είναι ιάσιμος και τα ποσοστά γυναικών που επιβιώνουν είναι ολοένα και αυξανόμενα, δίνοντας δύναμη και αισιοδοξία για όλες τις γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες. Η συγκεκριμένη ταινία δεν αφορά την αισιόδοξη, αυτή καθαυτή πλευρά της ασθένειας, παρ'όλα αυτά περνάει πολύ σημαντικά μηνύματα. Τόσο για την πρόληψη ή ακόμα και την γρήγορη διάγνωση μετά την υποψία, όσο και για το πως μπορείς να παλέψεις αισιόδοξα ακόμα και αν είναι σε προχωρημένο στάδιο ο καρκίνος. Να δώσεις δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό σου να ζήσεις όμορφα και ποιοτικά, να δώσεις έμπνευση στους ανθρώπους που έχεις στην ζωή σου και να αφήσεις κάτι ακλόνητο πίσω σου. 

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Remezcia ο σκηνοθέτης, μίλησε για πολλά ενδιαφέροντα αναφορικά με το backstage της ταινίας Ma Ma.  Ήταν μία ταινία πρόκληση για εκείνον, καθώς έγραφε ιστορίες με περισσότερους χαρακτήρες, πιο πολύπλοκες. Όταν η Penelope Cruz τον ρώτησε αν έχει κάποιο project να δουλέψουν μαζί, της έδωσε την ιστορία κι εκείνη δέχτηκε αμέσως. Επισκέφθηκαν και μίλησαν με γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο του μαστού κι αυτό τους βοήθησε έτσι ώστε η ταινία να πάρει νέες διαστάσεις. 

Η Penelope Cruz, ίσως πιο ώριμη και από ποτέ κινηματογραφικά, έχει μελετήσει εις βάθος τον ρόλο της. Δεν γίνεται γραφική ούτε υπερβολική, είναι δραματική με έναν αισιόδοξο και γλυκό τρόπο όπως μόνη εκείνη ξέρει. Σχετικά με τυχόν ομοιότητές της με την Magda που υποδύεται, δήλωσε στο Variety πως ενώ έχουν κάποια κοινά σημεία, διαφέρουν στην ενέργεια. Το βρίσκει όμως περισσότερο ενδιαφέρον να απέχει από τον ρόλο της γιατί αυτό της προσφέρει παραπάνω δυνατότητες. "Αυτό είναι η υποκριτική: η ομορφιά που έχει το ρίσκο, να έρχεσαι αντιμέτωπος με το άγνωστο, να βάζεις τον εαυτό σου στην θέση ενός ρόλου που φιλοξενείς για λίγο καιρό στην ζωή σου."

Το "Ma Ma", συνεχίζει ο Medem, θα είναι μια φωτεινή ταινία με λίγες ψυχρές εικόνες. Η κάμερα θα είναι συνεχώς στην μεριά της Magda, θα νιώσει τα δικά της συναισθήματα και τις αισθήσεις της, θα την συνοδεύει συνεχώς. Θα είναι μια υποκειμενική ταινία, ξεκινώντας με την τραγωδία αλλά δεν είναι για την τραγωδία. Έχει να κάνει με το πως αντιδρά στην τραγωδία, μια ταινία που δημιουργεί την επιθυμία να ζήσεις, να είσαι ευτυχισμένος.

 

ma-ma-2015

ps0bujni

article-0-1f7cca8600000578-56_634x441

                                                                   Daily Mail

penelope-cruz-luis-tosar-y-julio-medem

                                 Magazinespain.com

 Πληροφορίες ταινίας

Cast

Penélope Cruz as Magda

Asier Etxeandia as Julián

Luis Tosar as Arturo

Àlex Brendemühl as Raúl

Silvia Abascal as Enfermera

 

 . 

 

 

Director : Julio Médem

Writer: Julio Médem

Cinematography: Kiko de la Rica

Music: Alberto Iglesias

Χώρες Παραγωγής, Ισπανία, Γαλλία.

 

screenshot-116

screenshot-120

screenshot-119

screenshot-145

screenshot-123

screenshot-117

screenshot-121

screenshot-118

screenshot-148

screenshot-146

 Οι εικόνες είναι επιμέλεια του MaKaZine, τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην παραγωγή της ταινίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/ma-ma-2015/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE