Κατερίνα: Σκέψεις Νοεμβρίου

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να καλωσορίσεις τον μήνα που έφτασε και σε βρήκε ζωντανό. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και να τα υπενθυμίζουμε ο ένας στον άλλον όσο συχνότερα μπορούμε. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν μας χαρίστηκε, ίσως να ενεργήσουμε διαφορετικά. Χωρίς ίχνος απαισιοδοξίας και κυνισμού, η αποδοχή της πραγματικότητας και της ευθύνης του καθενός μας ξεχωριστά είναι βασικά στοιχεία για να προχωρήσουμε με ισορροπία.

Το γεγονός ότι καθημερινά συμβαίνουν τραγικά πράγματα, δεν σημαίνει πως είναι κακό να επιζητούμε την χαρά με όποιο τρόπο εκφράζει τον καθένα. Είναι μια ένδειξη υγείας, αρμονίας και ευγνωμοσύνης. Ανάλογα με τις εμπειρίες μας, την προσωπικότητά μας, αντλούμε ευχαρίστηση από διαφορετικά πράγματα. Δεν χρειάζεται να γίνουν κατανοητά από όλους, αρκεί να προσφέρουν σε εμάς κάτι θετικό. Για έναν άνθρωπο η ευχαρίστηση έρχεται μέσα από έναν καφέ με φίλους, για άλλον όταν φιλάει τον αγαπημένο του, όταν ασχολείται με τον κήπο του, όταν χαϊδεύει τον σκύλο του, όταν γυμνάζεται, όταν ζωγραφίζει, όταν παρακολουθεί ποδόσφαιρο.. 

Και γιατί να μας πιάνουν ενοχές όταν χαιρόμαστε, όταν νιώθουμε γεμάτοι; Δεν τα στερούμε από κανέναν, δεν κάνουμε έγκλημα. Μπορούμε να βοηθήσουμε κι άλλους να γίνουν χαρούμενοι, με απλές πράξεις ανθρωπιάς. Ή με ένα χαμόγελο. Με μία ενθαρρυντική κουβέντα, με μία διακριτική στήριξη, με μία δεύτερη ευκαιρία, με ανιδιοτέλεια.

Και μην ξεχνάμε.. σε ένα μήνα και κάτι προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα που αγαπάμε οι περισσότεροι. Και σε όσους δεν αρέσουν για τους δικούς τους λόγους, μην τους καταπιέζουμε! Μπορούμε να τους μεταδώσουμε την μαγεία που έχουμε νιώσει και να γίνουν μικρά θαυματάκια..

Και οι ζωές μας άλλωστε δεν είναι ένα θαύμα; Ας συμπεριφερθούμε,λοιπόν, όπως τους αξίζουν!

Καλό Νοέμβρη με υγεία!

 

 

 

f3083c2763961977896470923a057bf8

 

 

95423-do-what-makes-you-happy

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/katerina/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE