Κατερίνα: στον απόηχο των διακοπών

Κοιτάς το μαυρισμένο χρώμα που απέκτησες στο νησί και σχεδόν μυρίζεις την θάλασσα, την άμμο, τα λουλούδια.. και γενικά είσαι σε φάση ζεν. Και μετά θυμάσαι τους λογαριασμούς, την ανεργία και όσα σε έχουν κρατήσουν πίσω για ένα ακόμα χρόνο.

Και αναρωτιέσαι αν γίνεται να γυρίσεις για λίγο πίσω στο νησί.. να ξαναζήσεις λίγο ανέμελα ξανά.

Μα όχι, βρίσκεσαι στους τέσσερις τοίχους προσπαθώντας να βρεις λύσεις, στριμώχνεσαι στα αργοπορημένα λεωφορεία για να πας σε εξωτερικές δουλειές, πηγαίνεις απλά για καφέ και μερικές βόλτες γιατί πρέπει να μαζευτείς..

Και κάπως έτσι θα περάσεις τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού;

 

Θα ήθελες να ζούσες σε άλλη χώρα, πιο δίκαιη μα έλα που εδώ ζεις και δεν γίνεται να φύγεις. Είναι το ίδιο ακατόρθωτο με το να εξελιχθείς γρήγορα εδώ.

Και ύστερα κάθεσαι και μετράς. Στιγμές, όνειρα, ανθρώπους.

 

Μία φορά ζούμε, μία. Και δεν αξίζει να ταλαιπωρούμαστε ψυχικά και σωματικά. Και δεν μπορούμε να αφήνουμε τον χρόνο να περνάει επειδή σκεφτόμαστε το μετά. Χορτάσαμε από σκέψεις του μετά. Το τώρα, το τώρα ποιος θα ζήσει έντονα; Ποιος θα το εκτιμήσει; Αυτό είναι άλλωστε η βάση του..μετά..!

Να τα διορθώσουμε όλα, ίσως και να είναι ανέφικτο. Εφικτό όμως να τα μελετήσουμε και μέσα από κάθε δυσκολία να δούμε μια ευκαιρία. Για αλλαγή πλεύσης που μπορεί να μας οδηγήσει αλλού.

Στον απόηχο των διακοπών, επιζητώ πάντα να κρατήσω κάτι από το καλοκαίρι μέσα μου για τον χειμώνα. Να μην αναζητώ διεξόδους συνεχώς γιατί η καθημερινότητά μου θα είναι φτιαγμένη από εμένα, όπως με εξυπηρετεί κι όχι όπως με αρρωσταίνει. Στον απόηχο των διακοπών, στο μέτρημα βγαίνω πάντα κερδισμένη.

Καλό Αύγουστο!!

 

 

 

giphy

 

august_002

 

 

sky-sunset-night-space-large

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/katerina-ston-apoicho-ton-diakopon/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE