Κατερίνα: Δεκέμβρης του απολογισμού

Τον αποκαλούν "Η Παρασκευή των μηνών" ή "ο πιο υπέροχος χρόνος του έτους". Είναι απλώς ο Δεκέμβρης! Η έναρξη του χειμώνα, η περίοδος των Χριστουγέννων-που όπως παρατηρούμε οι προετοιμασίες ξεκινούν  όλο και νωρίτερα, το τέλος ενός χρόνου..

Κάτι που συνήθως συνεπάγεται απολογισμό.

Αναπόφευκτα, όταν μας ενδιαφέρει η εξέλιξη στην ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με απολογισμούς στο τέλος ενός έτους. Είναι κάτι που φοβίζει τους περισσότερους, καθώς θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με όλα όσα τους στεναχωρούν, με όλα όσα τους απογοητεύουν, με τις αποτυχίες και την στασιμότητα. Οι αλλαγές, όταν δεν τις βλέπουμε από την ωφέλιμη οπτική, μας τρομάζουν. Το ότι πρέπει να αναθεωρούμε συνεχώς, να ανασυγκροτηθούμε μετά από αδιέξοδες καταστάσεις, προκαλεί ψυχοφθόρα συναισθήματα. 

Γίνεται όμως αλλαγή χωρίς απολογισμό; Χωρίς ενδοσκόπηση;

Για ποιο λόγο φοβόμαστε κάτι που θα μας βελτιώσει πηγαίνοντας μας ένα βήμα παραπέρα;

 

Η μαγεία των Χριστουγέννων, δεν τους βρίσκει όλους. Γιατί κάποιοι επιμένουν να δείχνουν με το δάχτυλο τα κακώς κείμενα, αντί να γίνουν μέρος της λύσης τους. Σε άλλους πάλι, η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται σε υπερβολικό βαθμό σαν να θέλουν να σκεπάσουν την θλίψη τους η οποία όμως θα είναι εκεί και θα τους περιμένει όταν τα φωτάκια σβήσουν και το δέντρο μείνει γυμνό.

 Μήπως να βρίσκαμε συχνότερα αφορμές, για να υπερνικήσουμε την θλίψη μας για όσα συμβαίνουν, αντί να την κουκουλώνουμε; Ίσως γι'αυτό θεωρώ πως ο απολογισμός στο τέλος του χρόνου είναι απαραίτητος για να κοιτάξεις στα μάτια όλα εκείνα τα σκοτεινά σημεία που σε βασανίζουν και να δημιουργήσεις μόνος σου το φως που θα οδηγήσει σε νέες βάσεις την καθημερινότητά σου.

Καλό Δεκέμβρη, να περάσετε όμορφες γιορτές με τους αγαπημένους σας και οι απολογισμοί του έτους να σας φέρουν σε νέες πολύτιμες εμπειρίες!

 

 

pexels-photo-29955

pexels-photo-189260

 tumblr_ngld8aa1yq1rqak9yo1_500

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/katerina-dekemvris-tou-apologismou/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE