I’ve loved you so long-Απλά Σ’αγαπώ

 

Ένας άνθρωπος σε μια στιγμή αδυναμίας, μπορεί να κάνει πολύ τρελά πράγματα, και να οδηγηθεί ακόμα και στην αυτοκαταστροφή του. Η Julliete βρίσκεται στην φυλακή με την κατηγορία του φόνου. Όσα χρόνια θα παραμείνει εκεί, για να εκτίσει την ποινή της, η οικογένειά της θα την απορρίψει και δεν θα επιχειρήσει καμιά επικοινωνία. Μετά την αποφυλάκισή της η Juliette θα προσπαθήσει να ανακτήσει τις σχέσεις της με την αδερφή της, Lea η οποία θα την φιλοξενήσει στο σπίτι της μαζί με τον σύζυγο, τον πεθερό της και τα δυο της υιοθετημένα παιδιά. 

Η Juliette θα  προσπαθήσει να επανενταχθεί στην κοινωνία, να επιστρέψει στην καθημερινότητα της, να κάνει reset τη ζωή της και να αποτάξει το στίγμα της καταδικασμένης. Μεγάλη επιρροή πάνω της δείχνουν να έχουν οι δυο υιοθετημένες ανιψιές της με τις οποίες φροντίζει να περνά πολύ χρόνο . Όσοι την γνωρίζουν από κοντά, όντας ήδη γνώστες της περιπέτειάς της, απορούν πως είναι δυνατόν αυτός  ο τόσο χαμηλών τόνων και γλυκός άνθρωπος, να διέπραξε ένα αποτρόπαιο έγκλημα. 

 

 

Η ταινία αυτή έχει το εξής χαρακτηριστικό: Μια διαρκής διαβάθμισή αλλά και εναλλαγή συναισθημάτων. Αρχικά δεν ξέρεις το θύμα του φόνου και προσπαθείς απλά να καταλάβεις την προσωπικότητα της ηρωίδας χωρίς να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειες του εγκλήματος. Μαθαίνεις ποια είναι και πως συμπεριφέρεται, αντιμετωπίζοντάς την όμως αποστασιοποιημένα, μέχρι να την γνωρίσεις καλύτερα. Κατά την διάρκεια του έργου περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια και ανατριχιάζεις. Λες είναι δυνατόν; Η εξήγηση όμως σε λυτρώνει. Της δίνεις όλα τα δίκια του κόσμου και προσπαθείς να αναρρωτηθείς τι θα έκανες εσύ στη θέση της. 

 

 

 

Η Kristin Scott Thomas είναι εξαιρετική. Η ερμηνεία της είναι καθηλωτική και κάθε έκφραση του προσώπου της προσδίδει τα συναισθήματα αλλά και την ένταση της κάθε στιγμής. Πραγματικά δεν θες να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της και να σταματήσεις να αποκωδικοποιείς κάθε βλέμμα, κάθε χαμόγελο, κάθε στάση του σώματος. Όλο το καστ είναι εξαιρετικό αλλά ταπεινή μου (και υποκειμενική πάντα) γνώμη είναι πως η ίδια κλέβει την παράσταση. Δεν μπορώ όμως να μην κάνω ιδιαίτερη μνεία και για την υπέροχη  Elsa Zylberstein που υποδύεται την αδερφή της. Έντονος χαρακτήρας που καταφέρνει εξίσου να σου μεταδώσει την ψυχολογική κατάσταση της ηρωίδας της. Εκδηλώνεται σταδιακά ο φόβος για την αδερφή που στερήθηκε για 15 ολόκληρα χρόνια και νιώθει ότι δεν ξέρει σχεδόν καθόλου, η επιθυμία της να την βοηθήσει αλλά και να την κατανοήσει, και η ανάγκη της να την έχει δίπλα της και  να την προσέξει, να της προσφέρει όσα στερήθηκε. 

 

Πηγή εικόνας:www.aceshowbiz.com

Πηγή εικόνας : https://itpworld.wordpress.com/

Αν αγαπάτε τα κοινωνικά δράματα και θέλετε να δείτε κάτι δυνατό... μην το χάσετε.   Περνά πολλά μηνύματα και προκαλεί έντονα συναισθήματα.

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/ive-loved-long-apla-sagapo/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE