Gilmore Girls

 

Αν και έχει τελειώσει από το 2007 , η αγαπημένη σειρά Gilmore Girls επανέρχεται φέτος, 10 σχεδόν χρόνια μετά, στο προσκήνιο. Κατά τα τέλη του 2016 , θα προβληθεί η νέα σεζόν αλλά όχι με την μορφή που ξέρουμε. Καταρχήν η σειρά θα μετονομαστεί σε Gilmore Girls: A Year in the Life και θα αποτελείται από 4 επεισόδια τα οποία όμως θα διαρκούν 90 λεπτά το κάθε ένα. 

Πάμε λίγο να θυμηθούμε την ιστορία της τηλεοπτικής οικογένειας που αγαπήθηκε τόσο πολύ. Η Lorelei Gilmore είναι η μοναχοκόρη της Emily και του Richard Gilmore ενός ευκατάστατου ζευγαριού, μέλος της υψηλής κοινωνίας, οι οποίοι έχοντας την κόρη τους ως κέντρο του κόσμου τους, προσπαθούν να την φέρουν στα δικά τους μέτρα και σταθμά, και να την κάνουν ένα "καθώς πρέπει " άτομο του κύκλου τους. Η Lorelei όμως, όπως θα αποδειχθεί, δεν είναι η μικρή πριγκίπισσα που οι ίδιοι ήθελαν και στα 16 της κάνει τη δική της επανάσταση. Αφού λοιπόν θα μείνει έγκυος, και το αγόρι της θα την εγκαταλείψει, εκείνη θα αποφασίσει να σταθεί στα πόδια της μόνη της, και να μεγαλώσει το κοριτσάκι της μακριά από τα δίχτυα ασφαλείας της μαμάς και του μπαμπά, προκειμένου να χαρίσει στη μικρή Rory  αγάπη και όχι να την κάνει απλά μέλος της υψηλής κοινωνίας, κάτι που θα προσπαθήσουν οι γονείς της καθώς απέτυχαν στην ίδια. Έτσι θα μετακομίσει σε μια μικρή πόλη, το  Stars Hollow , προκειμένου να ζήσει τη ζωή της όπως εκείνη την θέλει! 

 

 

Στην οθόνη μας παρακολουθούμε την καθημερινότητα της Lorelei και της Rory αλλά και των γονιών της, των φίλων , και των άλλων κατοίκων της πόλης. Θα γνωρίσουμε λοιπόν τον Luke αγαπημένο φίλο και "προστάτη" της οικογένειας, την φίλη της Lorelei και μελλοντική της συνεργάτη , τη Sookie, την φίλη της Rory, Lane, τον γοητευτικό Dean και άλλους πολλούς.  Θα ζήσουμε έντονες στιγμές, γεμάτες χιούμορ, συγκίνηση, ρομαντισμό και θα δούμε όλες τις πτυχές των ανθρώπινων σχέσεων να ξεδιπλώνονται μπροστά μας όπως φιλία, έρωτας, οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις. 

Αγάπησα την σειρά αυτή διότι δεν είναι ουτοπική ούτε περιγράφει το Αμερικάνικο Όνειρο, όπου όλα είναι τέλεια και τα πάντα τελειώνουν με επιτυχία. Είναι μια σειρά που περιγράφει την πραγματικότητα και  όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πρωταγωνίστρια, είτε πρόκειται για την ζωή της, για την δουλειά της, για τις τριβές με τους γονείς, την κόρη της, τους συντρόφους της και τους φίλους της. Δεν καταλήγουν όλα καλά, δεν υπάρχουν μόνο επιτυχίες αλλά και αποτυχίες.  Μου άρεσε γιατί το Stars Hollow είναι μια μικρή πόλη με τα καλά και τα κακά της, με τις γκρίνιες αλλά και με την αλληλεγγύη ανάμεσα στους κατοίκους της, με τις γιορτές και τις παραδόσεις της και άλλα πολλά. Τέλος το λάτρεψα για το μοναδικό cast του που αποτελείται από εξαιρετικούς ηθοποιούς με πρώτη και καλύτερη την Lauren Graham που υποδύεται την Lorelei Gilmore.

Η σειρά είναι δημιουργία της Amy Sherman-Palladino και αποτελείτο από 7 season ενώ φέτος όπως ήδη αναφέραμε θα προβληθεί και η όγδοη και τελευταία σεζόν. Στο cast της νέας σεζόν θα δούμε τους περισσότερους από τους πρωταγωνιστές της σειράς, με εξαίρεση τον αγαπημένο Dean αλλά και τον παππού Richard καθώς ο μοναδικός Edward Herrman, που τον ενσάρκωνε, έφυγε από την ζωή το 2014 νικημένος από τον καρκίνο. 

Προσωπικά ανυπομονώ για τα νέα επεισόδια όχι μόνο γιατί "καίγομαι" από περιέργεια για το τι συνέβη στους ήρωες της σειράς, αλλά για να ξαναδώ αυτό το υπέροχο cast!! 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την επισημη Facebook ιστοσελίδα της σειράς

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/gilmore-girls/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE