Για τις μητέρες της καρδιάς

Τον συναντάς σε εκείνο το λαμπερό βλέμμα που αχόρταγα προσμένει το χάδι της μητέρας, τον πόθο εκείνων των ανθρώπων που θέλουν να apple-570965_960_720ξαναγίνουν παιδιά. Μας ξεγελούν τα χρόνια τους, μας ξεγελά το ανάστημά τους, μα στην παιδική ψυχή τους φωλιάζει για πάντα η δίψα για μητρική αγάπη.

Κάπου, κάπου γίνονται κι αυτοί γονείς, αν θες γίνονται οι προστάτες των αδυνάτων, έτσι για να καμωθούν πως μεγάλωσαν, πως έγιναν δυνατοί κι ατρόμητοι και δεν έχουν ανάγκη από κανέναν. Μα όσο πιο εκκωφαντική είναι η αγάπη τους, όσο πιο πληθωρική η ύπαρξή τους τόσο πιο τρυφερή κι ευάλωτη είναι η καρδούλα τους.

Θα τους δεις να κυκλοφορούν με χαμόγελα πλατιά, να σκορπούν χάδια κι αγκαλιές σε κάθε πλάσμα αυτού του κόσμου. Θα τους δεις να μιλάνε στα λουλούδια να τραγουδούν στ΄ αστέρια, να έχουν φίλους πολλούς, να συναντούν αδιάκοπα καινούριους ανθρώπους. Θα τους δεις να έχουν πολλές ηλικίες.

 

It's Only Love

 

Να είναι παιδιά στην εφηβεία, να είναι νέοι στα πρώτα τους βήματα, αλλά να είναι και ώριμοι άνθρωποι φτασμένοι, πολλές φορές και ηλικιωμένοι. Αν τους ρωτήσεις δε θα σου πουν πολλά, αλλά εσύ θα ξέρεις πως δεν το έλαβαν ποτέ εκείνο το γλυκό το χάδι της μητέρας. Κι αυτό το χάδι αν δε έρθει στην ώρα του, δε θα σταματήσεις ποτέ να το αναζητάς .

Αν τύχει να συναντήσεις μία από αυτές τις παιδικές ψυχές να σε κοιτούν με αυτό το βλέμμα, μη διστάσεις να τους χαρίσεις την καρδιά σου. Είναι εκείνες, οι ψυχές που θα σε διδάξουν πως η μητρότητα είναι πάνω από όλα χάρισμα και όχι απλά ένας ρόλος που αποκτάς όταν γεννήσεις. Είναι εκείνη η αγάπη που σε έχει διαλέξει για να είσαι κάτι πολύ περισσότερο από την μητέρα ενός μόνο παιδιού. Να είσαι η αγκαλιά του κόσμου όλου.

Αφιερωμένο στις γυναίκες που μας αγάπησαν σαν παιδιά τους, αφιερωμένο και στα μεγάλα παιδιά που δεν θα πάψουν ποτέ να αναζητούν μία μητέρα.

 πηγή φωτογραφίας 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/gia-tis-miteres-tis-kardias/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE