Φιλία: τι δύσκολο πράγμα!

 

    Κάποτε θεωρούσα πως είμαι πολύ άτυχη στο θέμα "φιλία" και κυρίως με τις γυναίκες. Εξαιτίας κάποιων άτυχων και δυσάρεστων περιστατικών, έβγαλα το συμπέρασμα πως δεν θεωρούμαι τυχερή. Όμως τι πάει να πει τύχη στις ανθρώπινες σχέσεις; Ακούγεται κάπως μοιρολατρικό. Και τελικά αυτό ήταν που έφταιγε, ότι μετά από λίγα άτυχα περιστατικά άφησα το θέμα φιλία στην μοίρα του.  Και ό,τι αφήνεις σε αφήνει..   Λόγω των μακροχρόνιων σχέσεων που είχα πάντα, έδινα μεγαλύτερη βάση εκεί και λάθος μου φυσικά. Γιατί τα πάντα θέλουν ισορροπία.

Μεγαλώνοντας, άρχισα να βγαίνω από το καβούκι μου, να μη σταματώ να εμπιστεύομαι και να βάζω συνέχεια καινούργιους ανθρώπους στην ζωή μου, να δίνω ευκαιρίες. Και πάλι μου συνέβησαν άσχημα περιστατικά, με την διαφορά ότι τώρα δεν τα άφηνα να με καθορίσουν. Η φιλία χρειάζεται δουλειά για να εξελιχθεί. Ακόμα και όταν υπάρχει χημεία και όλα αρχικά φαίνονται πολύ εύκολα. Είναι παγίδα.. δεν είναι τίποτα εύκολο. Ό,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο λέει το γνωστό άσμα και πόσο το κατάλαβα κατόπιν εορτής και κατόπιν πολλών χαμένων χρόνων. Ποτέ δεν είναι αργά όμως να αλλάξεις νοοτροπία. 

   Φίλος δεν είναι απαραίτητα ο λεγόμενος κολλητός που κάνεις τα πάντα μαζί του κάθε μέρα. Δεν φαίνεται από εκεί η φιλία του. Υπάρχουν φίλοι που τους βλέπεις σπάνια και όταν τους συναντάς σε νιώθουν απόλυτα.. Οι φίλοι είναι για τα δύσκολα αλλά κατά την γνώμη μου κυρίως στις χαρές θα τους αντιληφθείς.  

Είναι πραγματικά σπάνιο κάποιος να χαρεί με την ευτυχία σου. Να νιώσει συγκίνηση με τις επιτυχίες σου. Να σε επιβραβεύσει, να νιώσει περήφανος για εσένα. Και που δεν συμφωνεί σε όλα μαζί σου, που δεν διστάζει να έχει το θάρρος της γνώμης του. Όχι εκείνος που συνέχεια σε κολακεύει.. Αλλά αυτός που θέλει να σε βλέπει να βελτιώνεσαι, που ανεβάζει συνεχώς το επίπεδο.

    Και το πιο βασικό.. να είσαι ο εαυτός σου μαζί τους. Πλέον από τα 30 μου και μετά μόνο με τέτοιους ανθρώπους συναναστρέφομαι. Που μπορώ να είμαι 1000% ο εαυτός μου. Θυμηθείτε..στην εποχή που ζούμε, της ευκολίας αιτημάτων φιλίας.. ότι είναι πιο σημαντικό να έχεις αληθινούς, παρά πολλούς φίλους

  

Μην κάνεις φίλους αυτούς που σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα, αλλά αυτούς που θα σε αναγκάσουν να ανεβάσεις το επίπεδό σου.

Thomas Watson, 1874-1956, Αμερικανός επιχειρηματίας, Ιδρυτής της ΙΒΜ

 

Αυτό που κάνει κάποιον φίλο μας είναι το να αγαλλιάζει με τη χαρά μας και όχι  το να υποφέρει με τα βάσανά μας.

Friedrich Nitzsche

 

πηγή αποφθεγμάτων

friendship-quotes9

group-friends-tumblr-quotes-9xXzEl-quote

629f4b59b2f8765687720c45342a486b

1325716532467158

9212fce3e897309eb9714dbcbcf7a5b3large

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/filia/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE