Το φαινόμενο της πεταλούδας

Ένα απλό πέταγμα μιας πεταλούδας στο δάσος της Βραζιλίας μπορεί να δημιουργήσει μια αύρα η οποία θα αλλάξει την κατεύθυνση του αέρα και μπορεί να οδηγήσει σε έναν ανεμοστρόβιλο στην άλλη άκρη της γης”.

Με αυτό το σκεπτικό, το 1989 ο Randy Paynter ιδρύει τη διαδικτυακή κοινότητα Care2, μια κοινότητα που σήμερα αποτελείται από πάνω από 37.000.000 μέλη.

Η διαδικασία απλή. Οποιοσδήποτε θεωρεί ότι υπάρχει ένας σκοπός που αξίζει να προωθηθεί, μια δράση που αξίζει να γίνει ή ένα έγκλημα που αξίζει να τιμωρηθεί, μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικτυακή συλλογή υπογραφών. Παρόλο που η κλασική συλλογή υπογραφών σπάνια έχει αποτελέσματα, παρά μόνο ίσως σε στενό τοπικό επίπεδο, η ιδέα της συλλογής υπογραφών μέσω ίντερνετ φέρνει την επανάσταση στη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και τη δύναμη των πολλών. Ένας τοπικός περιβαλλοντικός σύλλογος στην Αθήνα μπορεί να βρει υποστήριξη στα αιτήματά του από πολίτες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας.  Η δολοφονία ενός έφηβου στην Αγγλία μπορεί να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κατακραυγή από άκρη εις άκρη της γης. Στην εποχή της γρήγορης πληροφόρησης, η Care2 έρχεται να μας θυμίσει πως πέρα από Έλληνες, Αμερικάνοι ή Αφρικανοί, είμαστε πάνω από όλα πολίτες του κόσμου, πάνω από όλα άνθρωποι. Του ενός τα προβλήματα αφορούν το σύνολο. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

 

 

care2-logo1

 

Τα θέματα που μπορεί να συναντήσει κανείς στις αιτήσεις προς υπογραφή ποικίλουν. Από τα δικαιώματα των γυναικών και τις ατομικές ελευθερίες μέχρι την προστασία της φύσης και των ζώων, μέχρι το ρατσισμό και την ασφάλεια της διατροφής μας.

Η Care2 δεν απαιτεί καμία συνδρομή από τα μέλη της. Ωστόσο όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει χρήματα σε συγκεκριμένους σκοπούς.

Μέχρι σήμερα πολλές καμπάνιες έχουν στεφθεί με επιτυχία και συχνά η κοινότητα έχει απασχολήσει το διεθνή τύπο. Ας μη γελιόμαστε... Ακριβώς όπως το πέταγμα της πεταλούδας μπορεί να επηρεάσει τον άνεμο, η μαζική αντίδραση και η συλλογική προσπάθεια μπορούν να καλυτερεύσουν τον κόσμο! Ή έστω να μην τον αφήσουν να χειροτερέψει πολύ...

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τη δράση της Care2 μπορείς να επισκεφθείς την σελίδα:

http://www.care2.com

Υπάρχει ακόμα σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/Care2

καθώς και blog http://www.care2.com/care2blog/

Αν θες να κάνεις τη διαφορά, αλλά ακόμα ψάχνεις τον τρόπο, ίσως η Care2 να είναι η απάντηση σε αυτό που ψάχνεις.

 

 

427062_10151382345635093_1570103004_n

 

 

 

562500_10151528596035093_858699831_n

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/fenomeno-tis-petaloudas/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE