The Extra Mile της Βικτώριας Βελλοπούλου-
Στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιματέρ Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ Ντοκιματέρ Θεσσαλονίκης 2017 άνοιξε την αυλαία του στις 3 Μαρτίου και οι υποψηφιότητες είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Εμείς όμως θα σας παρουσιάσουμε μια συγκεκριμένη. Πρόκειται για το The Extra Mile της Βικτώριας Βελλοπούλου, που θα κάνει σήμερα την παγκόσμια πρεμιέρα του. 

Βικτώρια ΒελλοπούλουΗ Βικτώρια Βελλοπούλου είναι μια σκηνοθέτης με ιδιαίτερη διορατικότητα και ευαισθησία, που έχω την τύχη και την χαρά να γνωρίζω προσωπικά. Τα δυο αυτά προτερήματά της, καταφέρνει να τα αντικατοπτρίζει στις δουλειές της. Λίγα χρόνια πριν, μας συγκλόνισε με το καταπληκτικό ντοκιματέρ Excision, το οποίο γυρίστηκε για την δράση και την υποστήριξη της ActionAid, και αφορούσε την Kλειτοριδεκτομή. (Μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες εδώ και να το δείτε ολόκληρο εδώ). Φέτος επιστρέφει με μια νέα δουλειά η οποία θα συμμετάσχει στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιματέρ που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στην ενότητα "Διεθνές Διαγωνιστικό". Το νέο πόνημα της Βελλοπούλου, παρουσιάζει τον Λευτέρη Παρασκευά, έναν κομμωτή που ζει στην Ελλάδα και αποφασίζει να λάβει μέρος στο πιο δύσκολο τρίαθλο του κόσμου, το Arch to Arc. Σκοπός του Λευτέρη είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό και  να ενισχύσει οικονομικά ανθρώπους με κινητικές και νοητικές δυσκολίες. Ο φακός της Βικτώριας, τον ακολουθεί, και συλλαμβάνει αυτή τη προσπάθεια, μας δίνει όλες τις πληροφορίες για την μεγάλη απόφασή του αθλητή,  στη συνέχεια με την δική της ευαίσθητη οπτική θα την μεταφέρει στις οθόνες μας, υπό την μουσική επιμέλεια του επίσης ταλαντούχου Ματί Παλαιολόγου, ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει η Φωτεινη Οικονομοπούλου για την εταιρεία παραγωγής OhMyDog.  Πρόκειται για μια δυνατή συμμετοχή που αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ, καθώς πρόκειται για ένα ξεχωριστό θέμα και αφορά έναν κοινωνικό σκοπό ιδιαίτερης σημασίας. 

Λίγα λόγια για την συμμετοχή:

Ιούλιος 2015: ο Λευτέρης Παρασκευάς θα διανύσει την πιο ακραία υπερμαραθώνια διαδρομή τριάθλου στον κόσμο. Το ARCH TO ARC TRIATHLON.
140 χλμ υπερμαραθώνιο τρέξιμο από τη Μαρμάρινη αψίδα του Λονδίνου έως το Dover, 33,8 χλμ κολύμβηση διασχίζοντας το στενό της Μάγχης ως τις ακτές της Γαλλίας, 289,7 χλμ ποδηλασία από το Pas de Calais ως την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι.

Σε φυσικό επίπεδο, θεωρείται ότι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε μία τέτοια καταπόνηση 3 συνεχόμενες μέρες. Ήδη τα 140 χλμ της πρώτης μέρας είναι πάνω από 3 φορές ο κλασικός μαραθώνιος. Ο διάπλους την Μάγχης είναι από μόνος του ένα εξαιρετικά επικίνδυνο και εξαντλητικό εγχείρημα. Ο καιρός στην περιοχή είναι πάντα απρόβλεπτος. Οι συνθήκες μη ελεγχόμενες και όλοι οι παράγοντες θέτουν τον αγώνα σε επίπεδα μυθικών άθλων. Το σώμα αλλά και η συνείδηση του αθλητή έρχονται αντιμέτωπα με τον πόνο, σε όλες τις μορφές, σε όλα τα επίπεδα.

  Το ανθρώπινο σώμα έχει τους δικούς του κανόνες όμως η ψυχή έχει τις δικές της διαδικασίες, το δικό της σκοπό. Και επειδή αυτό που κινεί το σώμα είναι η αθέατη πλευρά του, η ψυχή, αυτό που κάνει έναν αγώνα συναρπαστικό είναι ο τρόπος που δοκιμάζεται η ανθρώπινη θέληση. Ποιός θέτει τα όρια; Η επιστήμη, οι γιατροί, το ίδιο το σώμα, ο καιρός; Αυτό που κάνει έναν αγώνα συναρπαστικό είναι ο τρόπος που δοκιμάζεται η ανθρώπινη θέληση. Πεποιθήσεις και στερεότυπα ορίζουν πόσο αντέχει το ανθρώπινο σώμα, πότε «λυγίζει»...
Μέχρι να βρεθεί αυτός που δεν θα δει τα εμπόδια, δεν θα ακούσει τον πόνο, θα βουτήξει μέσα στα άδυτα της ύπαρξης του, θα εμπιστευτεί το φως του και θα σπάσει τα όρια του. Γιατί για την ψυχή δεν υπάρχουν όρια!

Με το Enduroman, Arch to Arc, τον τέταρτο και τελευταίο μιας σειράς άθλων, ολοκληρώνεται και η φιλανθρωπική εκστρατεία «The Extra Mile – Ξεπερνώντας τα Όρια για τα Παιδιά», μέσω της οποίας ο Λευτέρης επεδίωξε να συγκεντρώσει πόρους – τους οποίους θα κατανείμει κατάλληλα το ΜΚΣ «Δεσμός» - για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «ΠΕΡΠΑΤΩ» και της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Πηγή Πληροφοριών. 

Επίσημο Trailer

Athlete: Lefteris Paraskevas
Producer: Photini Economopoulou
Director: Victoria Vellopoulou
DOP :Tassos Fytros
Production Manager: Yannis Karachalios
Music: Mati Palaiologos
Sponsors: John S Fafalios Foundation - Aegean Airlines - GoPro -
Wind - Buff - Epsa - Stoiximan - Digitribe Mediahouse - Bike me
Charity Campaign -Communications Manager: Christina Papas
Social Media: Katerina Papamarkou - Graphics: Panos Kourtidis
Production: Oh My Dog

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ, το πρόγραμμα και όλες  τις συμμετοχές, μπορείτε να βρείτε εδώ

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/extra-mile-mia-xechoristi-symmetochi-sto-19o-festival-ntokimater-thessalonikis/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE