ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Γεια σας αγαπημένοι φίλοι του MaKazine και Καλή Χρονιά!!

Εύχομαι σε όλους υγεία και πολλές πολλές στιγμές δημιουργικής εκτόνωσης!! 

Αυτή τη φορά θα ετοιμάσουμε ένα πλούσιο σε γεύση και υφή πιάτο..

Χοιρινό με σάλτσα μπύρας και αφράτο πουρέ πατάτας!

Να ξεκινήσουμε;;;

 

 
Υλικά για το χοιρινό 
 
  • 700 γρ. χοιρινό σπάλα κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
  • 1 κουτάκι (330ml) μπύρα ξανθιά
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι και το χυμό του
  • 1 κουτ. γλ. μουστάρδα σκόνη και ενα κουταλάκι μουστάρδα έτοιμη
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλ. μπούκοβο γλυκό
  • 1/2 κουτ. γλ. θυμάρι αποξηραμένο
  • αλάτι και πιπέρι

 

Υλικά για τον πουρέ
 
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1/4 κούπας (50γρ.)  βούτυρο γάλακτος ανάλατο
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
 
Για το χοιρινό:
 Σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τις μεγάλες μπουκιές χοιρινού μέχρι να ροδίσουν απο όλες τις πλευρές. Οταν είναι έτοιμο χαμηλώνουμε λίγο το μάτι και ρίχνουμε τους κόκκους μπαχαριού, και το μπούκοβο να ξυπνήσουν τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι ανακατεύοντας να μαραθεί λίγο και αλατίζουμε. Προσθέτουμε και το σκόρδο και  οταν μυρίσει  ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με τη μπύρα. Ανακατεύουμε περιμένοντας να  αφρίσει και να αρχίσει να βράζει. Διαλύουμε τη μουστάρδα σκόνη και τη κιτρινόριζα στο χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα.Προσθέτουμε και το θυμάρι και χαμηλώνουμε το μάτι στη μεσαία θερμοκρασία  προσθέτοντας λίγο ζεστό νεράκι. Το αφήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ελέγχοντας το μήπως χρειάστει λίγο νεράκι ακόμα. Μην προσθέσετε νερό τελευταία στιγμή γιατι θα αραιώσει η σάλτσα και θα αδυνατίσει  η γεύση της σάλτσας. Δοκιμάζουμε στο τέλος και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και πιπέρι.
 
Για το πουρέ πατάτας:
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Εναλλακτικά τις ετοιμάζουμε στον ατμό. Λίγο πριν τις σουρώσουμε ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο μέχρι να λιώσει το δεύτερο. Οταν είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε μπόλ όπου τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο και ρίχνουμε το ζεστό γάλα ανακατεύοντας μέχρι να το απορροφήσει. Προσθέτουμε αλάτι και  φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για έξτρα νοστιμιά μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένη παρμεζάνα ή ενα αλλο εξίσου εξαιρετικό τυρί που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ελληνική παρμεζάνα, το Σαν Μιχάλη Σύρου. Εχει τα ίδια χαρακτηριστικα με την παρμεζάνα και ακόμα πιο νόστιμο γευστικό αποτέλεσμα θα μπορούσα να πω!!

Σερβίρουμε ζεστά!
Καλή σας όρεξη!!!
Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/chirino-saltsa-byras-ke-poure-patatas/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE