Χαρούμενα Χριστούγεννα με τρία απλά βήματα

Ο Δεκέμβρης έφτασε για να μας φέρει την ομορφότερη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα. Το σύμβολο της ελπίδας, τη διδαχή της ταπεινότητας, τη γιορτή που μέσα στην καρδιά του Χειμώνα, δίνει τόση ζεστασιά στην ψυχή των ανθρώπων.

Ο πυρετός της προετοιμασίας ανεβαίνει. Στολίδια, δέντρα, φωτάκια, σχέδια, ψώνια δίνουν και παίρνουν... κι όλοι φροντίζουμε κάθε χρόνο να είναι το σπίτι μας, όσο πιο γιορτινό, ζεστό και χαρούμενο γίνεται. Παρά τα προβλήματα, που συχνά μας στερούν την αισιοδοξία και το χαμόγελο, υπάρχει τρόπος να ξυπνήσουμε το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Αυτό το παιδί, που είναι ευτυχισμένο με απλά πράγματα, που αδιαφορεί για το ακριβό παιχνίδι που του χάρισαν και μπορεί να παίζει ώρες ατέλειωτες, με ένα άδειο κουτί από γάλα και να σου χαμογελά! Τα φετινά Χριστούγεννα ας ακολουθήσουμε τρία απλά βήματα, που θα τα κάνουν ξεχωριστά και ευτυχισμένα.

dddqherve04-ben-white

 

cookies-christmas-xmas-baking

Βήμα πρώτο: Ένα χαμόγελο! Ένα απλό ειλικρινές χαμόγελο, όχι αισιοδοξίας, ούτε ειρωνείας, ούτε καν καρτερίας... ένα παιδικό απλόχερο χαμόγελο κόντρα σε όλα τα δύσκολα, στενάχωρα, πικρά ή απαισιόδοξα.

Βήμα δεύτερο: Αλληλοβοήθεια! Να σου δώσω κάτι, να μου σταθείς κάπου, να τα καταφέρουμε! Να με κοιτάξεις στα μάτια, να σ' ακούσω, να σε νιώσω, να είμαι εκεί για σένα... Να φέρεις το ελάχιστο δικό σου και μαζί με το λίγο το δικό μου, να περάσουμε μαζί γιορτές ανθρώπινες. Κι ας μην έχουμε το ακριβό κρασί στο τραπέζι κι ας μην μπορούμε να ανταλλάξουμε δώρο ακριβά. Το ακριβότερο δώρο, το έχουμε ήδη και λέγεται Αγάπη!

Βήμα τρίτο: Χειροποίητα! Να φτιάξουμε με τα χεράκια μας ό,τι δεν μπορούμε να αγοράσουμε. Υπάρχουν τρόποι και ας μη σκεφτόμαστε πως δεν θα τα καταφέρουμε γιατί δεν το έχουμε ξανακάνει... αυτά που φτιάχνουμε μόνοι μας είναι πάντα καλύτερα από αυτά που θα αγοράσουμε, γιατί έχουν ένα επιπλέον υλικό, έχουν μεράκι, ψυχή.

 

Μπορεί το χρήμα να είναι κινητήριος δύναμη όπως λένε, όμως είναι κρίμα να ορίζει τα συναισθήματά μας, κάνοντάς μας να μετράμε την ευτυχία μας μ' αυτά. Γνώρισα πολλούς "φτωχούς" πλούσιους και πολλούς "πλούσιους" φτωχούς, μέχρι να καταλήξω στο συμπέρασμα αυτό.

Σκεφτείτε το...

 r4lm2v9m84q-jez-timms

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/charoumena-christougenna-tria-apla-vimata/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE