Botakis-Ο Κρητικός που τα γνωρίζει όλα.

Πως θα σας φαινόταν να προσλαμβάνατε ένα online ψηφιακό...ρομπότ ως προσωπικό σας βοηθό; Να σας ενημερώνει για τις ειδήσεις τις ημέρας, τον καιρό, ακόμα και τις γιορτές, να σας κάνει check in στην πτήση σας, ή να σας κάνει κρατήσεις για εισιτήρια στο cinema ή στο θέατρο; Κι όλα αυτά μόνο με μερικές απλές εντολές; Σας ακούγεται ως κάτι που έρχεται από το μακρινό μέλλον; Κι όμως δεν είναι! Τα chatbots είναι εδώ και ο Botakis είναι το πρώτο online ρομπότ που ήρθε να σας κερδίσει με το Κρητικό του ταμπεραμέντο.

Καταρχήν να εξηγήσουμε λίγο τι είναι τα chatbots. Πρόκειται για εφαρμογές οι οποίες προσομοιώνουν έναν κανονικό διάλογο. Ο χρήστης πληκτρολογεί σε ένα παράθυρο - chat ότι θέλει, και λαμβάνει αυτοματοποιημένες απαντήσεις σχετικά με την ερώτησή του. Αργότερα μάλιστα, θα είναι δυνατή και η φωνητική εκφώνηση. Προς το παρόν τα "bots" χρησιμοποιούν τα chat γνωστών εφαρμογών όπως για παράδειγμα το Facebook Messenger το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως από πάρα πολλούς χρήστες.  Ενδεικτικά, μερικές από τις λειτουργίες που μπορούν τα chatbots να εκτελέσουν, είναι κρατήσεις σε αεροπορικά η ακτοπλοϊκά εισιτήρια, διάφορες παραγγελίες,όπως για παράδειγμα η παραγγελία ενός γεύματος, check in στο αεροδρόμιο, ενημέρωση για τα νέα ή τον καιρό της ημέρας, και πολλές ακόμα λειτουργίες,  για όλους τους τομείς της καθημερινότητάς σας, ή ακόμα και της εργασίας σας, που μπορείτε να φανταστείτε.

IMG_6669-576x1024Η χρησιμότητα των chatbots είναι πολύ μεγάλη και στο μέλλον δύναται να αντικαταστήσει πολλές από τις εφαρμογές και γιατί όχι και τους ιστοτόπους. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από επιχειρήσεις στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης πολιτών, ή ακόμα και από δημόσιους φορείς για την επικοινωνία τους και την επαφή με τους πολίτες. Πρόσφατα μάλιστα, η υπηρεσία υιοθετήθηκε από τον Δήμο Νέας Σμύρνης ο οποίος, "προσέλαβε" τον botakis στην Υπηρεσία της Καθαριότητας, δίνοντάς του το όνομα "clean bot". Έτσι,"αν η υπομονή σας εξαντλείται, ενώ περιμένετε τη δημοτική συγκοινωνία ή αν οδηγώντας σας αιφνιδιάσει δυσάρεστα ένας υπερχειλισμένος κάδος απορριμμάτων, δεν υπάρχει λόγος να εκνευριστείτε. Απλώς, βγάλτε το κινητό από την τσέπη και ενημερώστε μέσω facebook την Υπηρεσία Καθαριότητας, υπό την προϋπόθεση ότι τα παραπάνω περιστατικά λαμβάνουν χώρα στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης."(πηγή: Καθημερινή) . 

Και τώρα έφτασε η ώρα η ώρα να γνωρίσετε τον Botakis. Ο Botakis, είναι ένας πανέξυπνος Κρητικός που αναπτύχθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας CrowdPolicy, και την ομάδα της, και αποσκοπεί στο να γίνει ο καλύτερος φίλος σας και πιο στενός σας συνεργάτης.  Προς το παρόν, μπορείτε να γνωρίσετε δοκιμαστικά τον Botaki εδώ. Πείτε του ένα γεια και κάντε του κάποιες βασικές ερωτήσεις, και δείτε τον να σας απαντάει με.....Κρητική σπιρτάδα ;). Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της CrowdPolicy "Προς το παρόν μπορείτε να μιλήσετε μαζί του για να δείτε πως μπορεί να δουλεύει, κατόπιν αιτήματος και πρόσκλησης (invite only), καθώς τη στιγμή αυτή τρέχει σε δοκιμαστική έκδοση. Σύντομα, ο botakis θα δουλεύει για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους χρήστες και πελάτες σας για ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων."

Μιλήστε στον botaki στο www.botakis.com . Πείτε του “Γεια”.
Εναλλακτικά μπορείτε με το facebook messenger   του κινητού σας, να σκανάρετε τον παρακάτω κώδικα:

messenger_code_598011550379895

 

Δείτε εδώ τις βασικές λειτουργίες του botakis

Αναμείνατε συντονισμένοι διότι η τεχνολογία κάνει θαύματα. Σε λιγα χρόνια, τα chatbots θα κυριαρχήσουν, θα υπάρχουν παντού, και ο botakis σίγουρα θα είναι πάντα πρωτοπόρος.

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/botakis-o-kritikos-pou-ta-gnorizi-ola/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE