Μπορείς να συντηρήσεις τις επιτυχίες σου;

Μπορείς να συντηρήσεις τις επιτυχίες σου;

Να μια πολύ καλή ερώτηση. Και η απάντηση δεν είναι και τόσο εύκολη. Παρακολούθησα λίγες ημέρες πριν ένα ντοκιμαντέρ. Το θέμα του ήταν η προσπάθεια αναστήλωσης του Παρθενώνα. Τριάντα χρόνια προσπάθειας, πολλές ώρες μελέτης. Προσπάθεια να καταλάβουν την τεχνολογία των αρχαίων, σε σημείο να εκφράζουν απορίες πως μπόρεσαν οι Αθηναίοι να χτίσουν αυτό το εμβληματικό μνημείο μέσα σε διάστημα οκτώ ετών.. 
 
Κατέληξαν τελικά στο εξής: Να μην τον αναστηλώσουν αλλά να συντηρήσουν το μνημείο. Δεν μπορώ να γνωρίζω το λόγο, σίγουρα ένας από αυτούς να είναι το κόστος, διότι έχει ήδη κοστίσει περίπου στα 100 εκατομμύρια.
 
Έχεις δημιουργήσει. Μια όμορφη οικογένεια. Μια πολύ όμορφη σχέση. Ένα καλό εισόδημα από την εργασία σου. Έχεις δημιουργήσει μια προσωπικότητα που να αντέχει στα δύσκολα και να βλέπει το θετικό μέσα από τα αρνητικά που η ζωή σίγουρα έχει.
 
Αν θεωρήσεις ότι όλα πλέον έχουν δρομολογηθεί, όλα είναι πλέον σίγουρα, ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, υπάρχει ένας κίνδυνος.Το "μνημείο" που έχεις "χτίσει" να αφεθεί στη μοίρα του και είτε ο χρόνος, είτε εξωτερικές παρεμβάσεις, έρθουν και κλονίσουν το οικοδόμημα.
 
Αν αυτό συμβεί η προσπάθεια που θα κληθείς να καταβάλεις για να το επαναφέρεις, ίσως να είναι χρονοβόρα και σίγουρα θα στοιχίσει πολύ παραπάνω.Το αποτέλεσμα πιθανόν να είναι μια απόπειρα μπαλώματος και όχι η αρχική κατάσταση.
 
Γιατί να το κάνεις αυτό;
Κάθε ημέρα είναι η ευκαιρία μας. Όχι απλά να συντηρούμε κάτι, αλλά συνεχώς να χτίζουμε και κάτι νέο δίπλα από αυτό που έχουμε.
 
Σκέψου το.
Μέχρι το επόμενο άρθρο, σας εύχομαι κάθε επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής σας.
 
 
 
 

 

photo-1472162314594-eca3c3d90df1

 

 

photo-1475687111391-295db56c4d68

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/boris-na-syntirisis-tis-epitychies-sou/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE