Α-Μπε-Μπα-Μπλομ- M J Arlidge

Το κορίτσι βγήκε μέσα από το δάσος μισοπεθαμένο.
Η ιστορία που διηγήθηκε ήταν απίστευτη. Αλλά αληθινή.
Κάθε λεξη φρικιαστική...

Μέρες αργότερα, βρίσκεται άλλος ένας απελπισμένος δραπέτης – κι αρχίζει να διαφαίνεται ένα συγκεκριμένο εγκληματικό μοτίβο. Δυάδες θυμάτων απάγονται, φυλακίζονται και στη συνέχεια έρχονται αντιμέτωπες με ένα φριχτό δίλημμα: να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν.

Θα προτιμούσες να χάσεις τη ζωή σου ή τα λογικά σου;

Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις έχει καταφέρει να δαμάσει τους δικούς της δαίμονες κατά την άνοδό της στην κορυφή. Ενώ ηγείται της έρευνας για τον εντοπισμό αυτού του αθέατου κτήνους, ανακαλύπτει ότι ίσως οι επιζώντες –η ζωντανή απόδειξη της υπογραφής του δράστη– να είναι αυτοί που κρατούν στα χέρια τους το κλειδί για τη λύση της υπόθεσης.

Κι αν δεν καταφέρει να τη λύσει, θα πεθάνουν κι άλλοι…

«Mια πρωτοποριακή και ευφυής απόκλιση από τον συνήθη δρόμο που ακολουθούν οι ιστορίες των κατά συρροή δολοφόνων. Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις είναι μια από τις συναρπαστικότερες ηρωίδες των τελευταίων χρόνων».
Jeffery Deaver, συγγραφέας του best seller Συλλέκτης Οστών

«Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις και το Α Μπε Μπα Μπλομ εξασφαλίζουν στον M. J. Arlidge μια εντυπωσιακή είσοδο στο χώρο της λογοτεχνίας, με ένα βιβλίο που κρατάει αμείωτη την αγωνία του αναγνώστη. Οι φίλοι του James Patterson και της Mo Hayder θα το λατρέψουν!»
Penguin

Από τις πρώτες του σελίδες μου κέντρισε το ενδιαφέρον και με προκάλεσε να το ρουφήξω μονομιάς. Περίεργο, ιδιαίτερο, συναρπαστικό. Χαρακτήρες  που δεν μπορείς εύκολα να ψυχολογήσεις. Υπέροχες περιγραφές, και διαφορετικά σκηνικά ανά κεφάλαιο. Έξυπνο αλλά και .... διεστραμμένο. Απορείς ποιο μυαλό μπόρεσε να τα σκεφτεί όλα αυτά; Ασχέτως αν ξέρεις οτι εχεις διαβάσει ή δει και χειρότερα. Προσπαθείς να καταλάβεις τα κίνητρα του δολοφόνου χωρίς καμιά επιτυχία. Προσπαθείς να συνδέσεις τα θύματα, χωρίς επίσης καμιά επιτυχία. Εσύ σίγουρα όχι. Ή Έλεν όμως; Θα καταφέρει να συνδέσει τα τόσο ανόμοια κομμάτια του παζλ και να βρει ποιος είναι ο διεστραμμένος δολοφόνος και γιατί κάνει όλα όσα κάνει;; 

Το πρώτο από τα βιβλία μιας υπέροχης, όπως φαίνεται, σειράς αστυνομικών βιβλίων . Αν θα διαβάσω και τα υπόλοιπα; Εννοείται! Οι λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων δεν θα πρέπει να το χάσετε! Enjoy! 

M. J. Arlidge
Ο M. J. Arlidge εργάζεται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στην τηλεόραση και ειδικεύεται στην παραγωγή ποιοτικών δραματικών σειρών. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Arlidge έχει αναλάβει για λογαριασμό του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV την παραγωγή αστυνομικών σειρών, μεταξύ των οποίων οι σειρές Torn, The Little House και Undeniable, η οποία προβλήθηκε την άνοιξη του 2014. Σήμερα, γράφει για τη σειρά Silent Witness, ενώ παράλληλα προετοιμάζει πιλοτικές παραγωγές για πρωτότυπες αστυνομικές σειρές τόσο για βρετανικά όσο και για αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία του Α Μπε Μπα Μπλομ, το πρώτο του αστυνομικό θρίλερ στον λογοτεχνικό χώρο με πρωταγωνίστρια την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις, το Γύρω Γύρω Όλοι και Το Σπίτι με τις Κούκλες. twitter.com/mjarlidge

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/ba-blom-m-j-arlidge/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE