Αριστοφανιάδα

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ

Καλοκαίρι 2016

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με την καλοκαιρινή του παραγωγή «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» και κάνει πρεμιέρα στο Ηρώδειο τη Δευτέρα 11 Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε Αρχαία Θέατρα, σε Κρήτη και σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας.

Η «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» είναι ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη στηριγμένη σε μία πρόταση της Oμάδας ΙΔΕΑ.

Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.

Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Άδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του κάτω κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του και .….το πανηγύρι αρχίζει.

Έργα και ημέρες του μεγάλου μας κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ - ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ:

Ομάδα ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και Δημήτρης Ζουγκός
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΜΟΥΣΙΚΗ:
Κώστας Γάκης
Sound Designer - Μουσικός επί Σκηνής:
Στέφανος Τορτόπογλου
ΣΚΗΝΙΚΑ:
Παναγιώτα Κοκκορού - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βασιλική Σύρμα.
ΦΩΤΙΣΜΟΙ:
Κατερίνα Μαραγκουδάκη
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:
Ίρις Κανδρή ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Λευτέρης Πλασκοβίτης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος,Θάνος Τοκάκης

 

ΑΦΙΣΑ

 

 

 

8

 

...έρχεται αυτό το μικρό σύμπαν του Αριστοφάνη που μας θυμίζει εμάς και με έναν αφοπλιστικά ποιητικό τρόπο μας δείχνει την κοινή μας αρχή και την κοινή μας καταγωγή. Μας υπενθυμίζει ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα στα οποία πρέπει να ξαναεπενδύσουμε. Δεν είμαστε πιστωτικές κάρτες, δεν είμαστε αυτοκίνητα, δεν είμαστε tablet. Είμαστε πρώτα απ'όλα άνθρωποι.       Γεράσιμος Γεννατάς

 

Μία υπέροχη παράσταση, που όσοι την είδαμε είμαστε τυχεροί και σας την συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Οι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πάνω στην σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, στην πρεμιέρα τους και καταχειροκροτήθηκαν από 4000 θεατές. Ήταν η δεύτερη παράσταση από τον Κώστα Γάκη που παρακολούθησα και για ακόμα μία φορά μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/aristofaniada/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE