Την άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις!

μυγδαλιά

Ο ερχομός του Μαρτίου σηματοδοτεί παράλληλα και την δειλή προς το παρόν, εμφάνιση της Άνοιξης η οποία ετοιμάζεται να κάνει θεαματική είσοδο και να μας ανεβάσει την διάθεση. Ο χειμώνας ήταν σκληρός φέτος.Μας ταλαιπώρησε όλους με ιώσεις, κρύο και άσχημες καιρικές συνθήκες. Όσο κι αν μας αρέσουν τα χιόνια και μας κάνουν να νιώθουμε σαν μικρά παιδιά, όταν η κατάσταση παραμένει για καιρό, αρχίζουν να δημιουργούνται προβλήματα τα οποία μπορεί να αποβούν σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνα .

Όλα αυτά όμως μέρα με τη μέρα απομακρύνονται, κι εμείς ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον ζεστό ήλιο, τις ανθισμένες αμυγδαλιές, τα κελαηδήματα των πουλιών και τα ευωδιαστά λουλούδια. Η Άνοιξη σηματοδοτεί την ανανέωση. Υποδέχεται λιακάδες, μεγαλύτερες μέρες, μας προκαλεί να κάνουμε όλο και περισσότερες βόλτες καθώς πια ο καιρός δεν είναι ούτε κρύος αλλά ούτε και ζεστός. Η γκαρνταρόμπα μας αλλάζει, και πιο χαρούμενα χρώματα μας φτιάχνουν τη διάθεση και την ψυχολογία. Ανανεώνουμε λίγο την διακόσμηση του σπιτιού μας, με πιο φωτεινά χρώματα και λουλούδια, ενώ οι πόρτες μένουν όλο και περισσότερο ανοιχτές, προκειμένου να αερίσουμε το χώρο μας. Και φυσικά να μην ξεχάσουμε τα ανοιξιάτικα φρούτα που σιγά σιγά θα γεμίσουν τους πάγκους στις λαϊκές και στα μανάβικα και προορίζονται για λαχταριστές μαρμελάδες και υπέροχα γλυκά!

Υπάρχει μια φράση του Οδυσσέα Ελύτη που αγαπώ πολύ: "Την Άνοιξη αν δεν την βρεις...την φτιάχνεις". Μια φράση πραγματικά επίκαιρη την περίοδο αυτή. Είναι στο χέρι μας να απολαύσουμε την Άνοιξη, αλλά και την ίδια τη ζωή, σε όλο της το μεγαλείο, και μπορούμε μόνοι μας να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις γιαυτό. Ας γεμίσουμε τα πνευμόνια μας με τον εαρινο καθαρό αέρα, ας γεμίσουμε τη ζωή μας μικρές στιγμές ευτυχίας, είτε με τους γύρω μας, είτε ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό, και ας διώξουμε μακριά κάθε τι σκοτεινό και  αρνητικό.

Καλό μήνα! 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/anoixi-editorial/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE