Αλμυρά Muffin!!!

Αγαπημένοι φίλοι του MaKazine, σας χαιρετώ και σας καλωσορίζω μια ακόμα φορά στις μαγειρικές δημιουργίες του αγαπημένου μας περιοδικού!!Πάμε να φτιάξουμε αλμυρά μάφιν, γρήγορα και εύκολα!!Ξεκινάμε;; Σε 10 λεπτά θα τα έχουμε έτοιμα!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΜΑΦΙΝ
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπας αλεύρι ολικής
1/2 κούπας καλαμποκάλευρο
1 κουτ. σούπας baking powder
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 μεγάλα αυγά
1 κούπα γάλα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κούπας γιαούρτι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κούπες τυρί τσένταρ τριμμένο
4 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις και λαδώνουμε ελαφρά θήκη για μάφιν με 12 θέσεις.
Η παρασκευή των μάφιν είναι πολύ απλή διαδικασία, πραγματικά πάρα πολύ απλή! Αρχικά ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά,τα άλευρα με το baking powder, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά! Προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί να ανακατευτεί και να καλυφθεί από τα άλευρα μας.
Στη συνέχεια σε ενα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε και ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λάδι, το γάλα και το γιαούρτι.
Πρώτα στα αυγά προσθέστε τη μουστάρδα για να μπορέσετε να την διαλύσετε πιο εύκολα και να ενσωματωθεί στη πορεία στα υπόλοιπα υλικά. Ένας αυγοδάρτης είναι ιδανικός για την όλη διαδικασία.

Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο μπολ μας με τα άλευρα και ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών. Με μια κουτάλα ή μαρίζ ανακατεύουμε επιδιώκοντας απλά να αναμειχθούν τα υλικά μας χωρίς να το παρακάνουμε. Προσθέτουμε και τους κολοκυθόσπορους ανακατεύοντας λίγο να διανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα μας.
Μοιράζουμε το μείγμα μας στις 12 θήκες για μάφιν και ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βγάζουμε από τις θήκες. Ένας εύκολος τρόπος να βγούν χωρίς να σας ταλαιπωρήσουν είναι να τα βοηθήστε με μια μαρίζ. Περάστε τη μαριζ γύρω γύρω απο το μάφιν οπως θα κάνατε με ενα μαχαιράκι αν θέλατε να ξεκολλήσουν απο τα τοιχώματα της θήκης και στη συνέχεια σπρώξτε τη μαριζ κάτω από το μαφιν και βγάλτε το.
 
Κρατείστε τη συνταγή σαν βάση και πειραματιστείτε. Μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα τυριά η συνδυασμό τυριών όπως ένα ωραίο κασέρι.
Μπορείτε να βάλετε και κάποιο αλλαντικό που σας αρέσει, πιπεριές, καλαμπόκι . Απλά υπολογίστε η ποσότητα των υλικών σας αυτών, να είναι περίπου 2μιση κούπες. 
 
Απολαύστε!!! 
 
 
 
Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/almyra-muffin/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE