About Us

 

Είχαμε ένα κοινό όραμα.. την δημιουργία ενός περιοδικού! Και ύστερα μετά από κάποιες αναποδιές και εμπόδια, το καταφέραμε! Γιατί όταν υπάρχει ισχυρή θέληση και όνειρα, μπορείς να προχωρήσεις δυναμικά! Ο τίτλος του διαδικτυακού περιοδικού μας προέκυψε με έναν εντελώς επιστημονικό τρόπο... κόψε-ράψε! Τα αρχικά από τα ονόματά μας με την κατάληξη του magazine! 

About Maria

mariaΕίμαι η Μαρία ...
Ατίθασο πνεύμα με... έντονες ανησυχίες (μέχρι και στον ύπνο μου στριφογυρίζω :P) καλλιτεχνικές και μη! Όσοι με γνωρίζουν καλά ίσως πιστεύουν πως η ζωή δεν μου φέρθηκε και τόσο ντόμπρα εγώ όμως επιλέγω να πιστεύω το αντίθετο. Παρά τις δυσκολίες που έχω βιώσει, κρατάω στο μυαλό και στην καρδιά μου ζωντανές, κυρίως τις όμορφες στιγμές, τις ζεστές αναμνήσεις και ακόμα περισσότερο την αγάπη που έχω λάβει. Όλα αυτά , με γεμίζουν θετική ενέργεια την οποία "διοχετεύω" σε πράγματα που αγαπώ.
 Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τις ξένες τηλεοπτικές σειρές, την Ελληνική μουσική, αλλά κυρίως τις βόλτες και το να περνάω χρόνο με τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Πιστεύω πολύ στη δύναμη της φιλίας από την οποία νιώθω ευλογημένη. Μου αρέσει να γνωρίζω διαρκώς νέα πρόσωπα  διότι θεωρώ ότι σχεδόν όλοι έχουν να σου δώσουν ή να τους δώσεις κάτι. Ο καθένας κάτι διαφορετικό αλλά όλοι παίζουν το ρόλο τους στη ζωή σου. Άλλοι μεγάλο άλλοι μικρό. Αντιπαθώ τους μίζερους ανθρώπους και προσπαθώ όσο μπορώ να τους αποφεύγω. Δεν αντέχω καθόλου την αρνητική ενέργεια, σιχαίνομαι την αχαριστία, την κακία και την ζήλεια. Αυτά τα τρία δεν μπορώ να τα συγχωρήσω σε κανέναν. Α! Και την έλλειψη χιούμορ!
 Οι φίλοι μου που με γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι έχω ιδιαίτερη αδυναμία σε οτιδήποτε έχει πρίζα ή μπαταρία και η αλήθεια είναι πως ναι... είμαι technofreak!! Αν και οι σπουδές μου δεν έχουν καμία σχέση με τον τεχνολογικό κλάδο καθώς έχω σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση, αποφάσισα να κάνω την τρέλα μου επάγγελμα, έτσι τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με Σχεδιασμό και Ανάπτυξη Ιστοσελίδων ενώ επόμενος στόχος μου είναι ο Προγραμματισμός Εφαρμογών.
Ένας άλλος τρόπος που ανακάλυψα για να συνδυάσω την τεχνολογική μανία μου, με την αγάπη μου για το γράψιμο αλλά και με την επιθυμία μου να μοιράζομαι όσα νιώθω , αγαπώ, μαθαίνω και ζω,  ξεκίνησα πριν 8 περίπου χρόνια να ασχολούμαι με το blogging, όχι τόσο συστηματικά στην αρχή, η αλήθεια είναι, ενώ τα τελευταία χρόνια διατηρώ το My Dreamland. Στον τόσο ιδιαίτερο χώρο του blogging γνώρισα την Κατερίνα με την οποία είχαμε ένα κοινό όνειρο.. την δημιουργία ενός περιοδικού. Και αποφασίσαμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Έτσι, σηκώσαμε τα μανίκια, βάλαμε όλη την αγαπη την καλή διάθεση και το μεράκι μας, υπερπηδήσαμε τυχόν κακοτοπιές και σας το παρουσιάζουμε!
 
 

About Katerina

Είμαι η Κατερίνα και είμαι καλά! (μεγάλο κατόρθωμα στις μέρες μας) Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ανήκω στην γενιά του '85, εκείνη που πρόλαβε να ζήσει μια παιδική ηλικία πιο αγνή, με λιγότερη τεχνολογία! Από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου ξεκίνησα να γράφω. Επάγγελμα (μα πιο πολύ λειτούργημα τελικά) Κοινωνική Λειτουργός, με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

MomentCam--5Αγαπώ τους ανθρώπους που με αποδέχονται όπως είμαι και μου δίνουν παρακίνηση και έμπνευση για να βελτιωθώ! Τρελαίνομαι για τους ακομπλεξάριστους, με χιούμορ, ευγένεια και ενσυναίσθηση. Είμαι λίγο γκρινιάρα αλλά το καταπολεμώ, σιχαίνομαι το ψέμα,την αχαριστία και την αδικία,γι'αυτό έχω λίγους φίλους και καλούς! Ο κινηματογράφος, η μουσική, η γυμναστική, το γράψιμο, οι βόλτες με καφέ στο χέρι είναι μερικά από τα ενδιαφέροντά μου. Έχοντας βιώσει αρκετές δυσκολίες, άλλαξα νοοτροπία για να μην αλλάξω χώρα.. και έτσι κατέληξα στη δημιουργία του blog Positive Thinking Greece με την παρότρυνση του συντρόφου μου. Μετά από ένα χρόνο άρχισα να μοιράζομαι δικές μου σκέψεις, μικρά διηγήματα και ποιήματα, κοινωνικά άρθρα και να επικοινωνώ με πολύ κόσμο. Λίγο πριν κλείσει τα 4 του χρόνια ένιωσα πως ο κύκλος του τελειώνει κάπου εδώ για να δώσει την θέση του σε δύο νέα ξεκινήματα.. Πλέον θα αποτυπώνω όσα θέλω να μοιράζομαι στο MaKaZine και στο Just K!
 
Ελπίζουμε να σας ταξιδεύουμε όμορφα, να σας κρατάμε ευχάριστη συντροφιά,να σας προβληματίζουμε θετικά και να σας προσφέρουμε κάτι ουσιαστικό!
 
 
 
 Το μότο μου: "Γιατί ό,τι έχεις δεν υφίσταται αν δεν το μοιραστείς.."  
 
    

About Μυρτώ

MomentCam_20160412_000006

 

 

Η Μυρτώ μένει στην Αθήνα, αλλά είναι πάντα έτοιμη για ταξίδια -νοερά ή πραγματικά. Είναι βιβλιοθηκονόμος (ναι, αλήθεια!), της αρέσει να λέει ιστορίες μέσα από τις φωτογραφίες και τα κείμενά της, και το χιούμορ είναι το όπλο της ενάντια στην πραγματικότητα.

Μπορείτε να την βρείτε και στο site με τις φωτογραφίες της : Myrto Gkiouli