Μαρία: Καλοκαίρι στο χωριό…

Είναι γεγονός ότι το Ελληνικό καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με νησιά και θάλασσα. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε και την μαγεία του καλοκαιριού στα Ελληνικά χωριά. 

Δροσιά... βόλτες... ηρεμία....φύση.... είναι μερικές από τις λέξεις που μου έρχονται πρώτες στο μυαλό όταν σκέφτομαι την Ελληνική επαρχία. Κατάγομαι από ένα από τα πιο όμορφα αν και δυστυχώς παραμελημένα από τους κατοίκους του, χωριά, ένα γραφικό μέρος που θα μπορούσε να έχει ανθίσει και να έχει αποτελέσει πόλο έλξης , όχι μόνο για όσους κατάγονται από εκεί, αλλά και για πολλούς τουρίστες, επισκέπτες αλλά και κάτοικους των κοντινών περιοχών . 

Θυμάμαι όταν ήμουν πιτσιρίκα, που πήγαινα συχνότερα απ' ότι τώρα, πόσο όμορφα ήταν. Απογεύματα με τα ξαδέρφια μου, είτε στην πλατεία πίνοντας αναψυκτικά και τρώγοντας παγωτό, με ιδιαίτερη προτίμηση (ακόμα και σήμερα της έχω αδυναμία) στην πατούσα, είτε στο παντοπωλείο του θείου μας, κάνοντας αστεία, αλλά και ξεκοκαλίζοντας τα κόμικς και τα περιοδικά που είχε, (archie,popeye,mickey mouse, Κατερίνα,Σούπερ Κατερίνα και άλλα πολλά), είτε στο σπίτι παίζοντας χαρτιά, είτε το βράδυ για σουβλάκια στη ταβέρνα του χωριού. 

 

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook Page Tropaia/Tρόπαια 

Πηγή Φωτογραφίας: L'imaGiraphe (en travaux) 

Τα Καλοκαίρια στο χωριό είναι ιδιαίτερα... 
Είναι τα τραπεζάκια κάτω από τα πλατάνια, είναι το ουζάκι και το μεζεδάκι, είναι η παγωμένη μπύρα, είναι το κους κους στις αυλές των σπιτιών, είναι τα παιδικά γέλια στις πλατείες και στις παιδικές χαρές, είναι η αγκαλιά και η φροντίδα του παππού και της γιαγιάς που μας περίμεναν με τόση ανυπομονησία. Είναι καθαρός αέρας, είναι φύση, είναι πράσινο. Είναι οι εκκλησίες που γιορτάζουν, και τα πανηγύρια με τις πραμάτειες που ειδικά τα παιδιά απολαμβάνουν τόσο πολύ. Είναι αυτά όλα... και άλλα τόσα....

Έτσι , όσοι κατάγεστε από κάποιο χωριό, και υπάρχει η δυνατότητα διαμονής έστω για λίγες μέρες, μην διστάσετε να τα επισκεφθείτε. Μπορείτε μάλιστα για να αποκτήσουν περισσότερο ενδιαφέρον οι διακοπές σας εκεί,να αναζητήσετε κοντινές παραλίες αν υπάρχουν, να πληροφορηθείτε για διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνονται σε πολλά από τα χωριά ή έστω στις κοντινές περιοχές, και για ακόμα καλύτερα, να κανονίσετε να πάτε εκεί με κάποιους φίλους σας. Εξάλλου η καλή παρέα είναι το παν... έτσι δεν λένε;

Seize the day... seize your life 😉

 

Πηγή Φωτογραφίας: Σκάι Καιρός 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/__trashed-2/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE