Σας καλοcineμαθαίνουμε!

makazine cinema

 

 

unnamed

 

 

 

Είμαι από εκείνους που κρατάνε τα εισιτήρια από τις ταινίες που βλέπουν στο σινεμά. Ρομαντικό; Κι όμως αληθινό.. Έχω μια καλή συλλογή, από την πρώτη ταινία που είδα ως έφηβη με τις φίλες μου μέχρι και σήμερα στα τριάντα μου, που την κρατώ σαν θησαυρό.

Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς τον κινηματογράφο. Βέβαια, οι καιροί άλλαξαν και έτσι είναι περισσότερες οι ταινίες που παρακολουθούμε στο σπίτι αντί στο σινεμά. Δεν πειράζει όμως, γιατί ακόμα και έτσι διασκεδάζουμε, ξεφεύγουμε, προβληματιζόμαστε, κλαίμε, ταξιδεύουμε παρέα τους με τον μοναδικό τρόπο που έχουν να σε συνεπαίρνουν.

Όταν μια παλιά συμφοιτήτρια μου είπε ότι για εκείνη οι ταινίες είναι χάσιμο χρόνου.. μπορώ να πω ότι συγκλονίστηκα! Μα πώς είναι δυνατόν; Όπως και τα βιβλία, έτσι και η τέχνη του κινηματογράφου έχει έναν μαγικό τρόπο να σε ταξιδεύει, να σου ανοίγει τους ορίζοντες, να μαθαίνεις (όταν πρόκειται για αληθινές ιστορίες). Σαφώς και υπάρχουν ταινίες πρόχειρες που δεν έχουν κάτι να μεταδώσουν, ευτυχώς όμως είναι λίγες. Και συνήθως μπορείς να βρεις διαμάντια εκεί που δεν διαφημίζονται πολύ..

 

Μέσα από αυτή την στήλη, θα μοιράζομαι μαζί σας τις προσωπικές μου σκέψεις και συναισθήματα που μου προκαλούν τα έργα που παρακολουθώ και συχνά θα γίνονται αφιερώματα σε πιο παλιές ταινίες που έχουν αφήσει το στίγμα τους!

Θα σας καλοcineμαθαίνουμε.. κι ελπίζουμε να σας αρέσει..!

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bfcine%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE