Μπίντσυ Μέηβ- Η Γυάλινη Λίμνη

Από το οπισθόφυλλο:

Λίμνη γυάλινη, αλλά σκοτεινή. Κανείς δεν ξέρει τα μυστικά που κρύβουν τα νερά της, τα μυστικά που ψιθυρίζονται στις όχθες της. Εκεί που η Ελεν Μακμάον κάνει ατελείωτους περιπάτους αναπολώντας τον πρώτο της έρωτα και προσπαθώντας να ξεχάσει το συμβιβασμό του γάμου της. Ώσπου ένα βράδυ με καταιγίδα η Ελεν χάνεται. Άραγε εμπιστεύθηκε στη λίμνη τα ανεκπλήρωτα όνειρά της ή μήπως ξαναζωντάνεψε ο παλιός της έρωτας; Ακόμα ένα μυστικό που δεν θα μάθει ποτέ κανείς -κανείς εκτός από την κόρη της, την Κιτ, που αντιμετωπίζει μόνη της τα φοβερά διλήμματα, μαθαίνοντας συγχρόνως ότι στη ζωή οι αλήθειες και οι ηθικές επιταγές δεν είναι ποτέ απόλυτες. Η Ιρλανδέζα συγγραφέας Μέηβ Μπίντσυ, στο καλύτερο ως τώρα βιβλίο της, μιλάει για το πώς επιβραβεύεται η πίστη και το θάρρος, και φτιάχνει μια ιστορία με τέτοια ζεστασιά και χιούμορ, που ο αναγνώστης δεν θα 'θελε να τελειώσει ποτέ.

Ανέκαθεν αγαπούσα τις ιστορίες και τα βιβλία που μιλούσαν για την ζωή και τις "περιπέτειες" μιας οικογένειας. Η Κίττυ, η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου, είναι ένα έφηβο κορίτσι με πολλά ερωτήματα και μπερδεμένα συναισθήματα για τη μητέρα του. Μεγαλώνοντας, όλα όσα την έκαναν να απορεί, ξεκαθαρίζουν στο μυαλό της και αρχίζει να κατανοεί περισσότερα. Η εξαφάνιση της Έλεν την σημαδεύει, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τα όλα όσα ακολουθούν είναι αξιοθαύμαστος. 
Η μητέρα της από την άλλη, αποδεικνύεται πολύ πιο "ανώριμη" από την ίδια της την κόρη. Εγκλωβισμένη σε μια άρρωστη σχέση αρχικά, και σε έναν εγκλωβισμένο γάμο αργότερα, δείχνει ότι έχει προσαρμοστεί αλλά τελικά αποδεδειγμένα δεν το έχει κάνει ενώ η απώλειά της δημιουργεί τεράστιο κενό στην παιδική ψυχή των παιδιών της.

Οι περιγραφές της Μπίτσυ Μέηβ είναι υπέροχες και σε βάζουν αμέσως στο κλίμα ενώ ένιωσα σαν να γνωρίζω πολλούς από τους ήρωές της. Περιπλανήθηκα στους δρόμους του Δουβλίνου αλλά και στην μικρή πόλη που διαδραματίζονται τα γεγονότα η οποία έχει πάρει το όνομά της από την μεγάλη Γυάλινη Λίμνη που βρίσκεται εκεί. Βίωσα τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών, ανησύχησα, απόρησα,εκνευρίστηκα αλλά και συμπάθησα και αντιπάθησα πολλούς από αυτούς. 
Διαβάστε το αν αναζητάτε κάτι ανάλαφρο αλλά και ιδιαίτερο ταυτόχρονα! 

Η Μέηβ Μπίντσυ (Maeve Binchy) γεννήθηκε στο Δουβλίνο και σπούδασε Ιστορία. Το 1969 άρχισε να αρθρογραφεί για τους ιρλανδέζικους «Τάιμς». Έχει γράψει δύο θεατρικά έργα, τοΕnd of Term και το Half Promised Land, κι ένα τηλεοπτικό, το Deeply Regretted By, που κέρδισε δύο βραβεία Jacobs και το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Πράγας. Από τα μυθιστορήματά της, το Firefly Summer (1987), το Circle of Friends (1991) και το The Copper Beech (1993) έγιναν διεθνή μπεστ σέλερ και διασκευάστηκαν για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Πηγή Φωτογραφίας: Maeve Binchy Facebook Page 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/%ce%bc%cf%80%ce%af%ce%bd%cf%84%cf%83%cf%85-%ce%bc%ce%ad%ce%b7%ce%b2-%ce%b7-%ce%b3%cf%85%ce%ac%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%bb%ce%af%ce%bc%ce%bd%ce%b7/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE