Μου λες αλήθεια;

 

Affiche

 

 

 

''MOY LES ALH8EIA_ BANA RAMPOTA, TAKHS PAPAMAT8AIOY,  SPYROS PAPADOPOYLOS, NIKOLETA KOTSAHLIDOY_3

 

 

moulesalitheia

 

Του Florian Zeller. Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου. Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος. Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Βάνα Ραμπότα, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Στέλιος Πέτσος. Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς.Κοστούμια: Μάκης Τσέλιος. Μουσική: Παναγιώτης Τσεβάς. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

 

 

 

Υπόθεση: Ο κεντρικός ήρωας έχει ερωτική σχέση με τη γυναίκα του... κολλητού του φίλου. Κι από δω αρχίζει ένα διανοητικό παιχνίδι υψηλών συχνοτήτων με άξονα το ψέμα! Ψέματα έξυπνα, ψέματα χαζά, ψέματα αστεία, ευρηματικά, ψέματα αχρείαστα.... και η αλήθεια κάθεται σε μια γωνιά και κλαίει σαν την «μικρή Ελένη που δεν την παίζουν οι φιλενάδες της»... περιμένοντας να έρθει η ώρα της να «λάμψει». Ναι, αλλά αν λάμψει αυτή, θα σκοτεινιάσουν οι ζωές των ανθρώπων, οι οποίοι μια χαρά τα βόλευαν με τα ψέματα... διότι κακά τα ψέματα, η αλήθεια πονάει!

 

 

 

 

«Επειδή - όπως είναι φυσικό- έχουμε ασχοληθεί πολύ με το έργο, σας… προειδοποιούμε: Δεν είναι αυτό που φαίνεται! Εμείς, όσο το διαβάζαμε, τόσο μπερδευόμασταν! Δεν έχουμε καταλήξει πότε λένε αλήθεια, πότε ψεύδονται ή αν εννοούν αυτά που λένε οι ήρωες που ενσαρκώνουμε! Αυτή ήταν άλλωστε εξαρχής η πρόθεση του συγγραφέα. Υπονοούμενα, αφαιρετικός λόγος, παιχνίδι με τη λογική, τίποτα δεν μπαίνει στη θέση του, καμία παρεξήγηση δεν λύνεται, ένα finale μετέωρο- καμία σχέση με happy end- και όποιος κατάλαβε- κατάλαβε!» Σπύρος Παπαδόπουλος 

πηγή

 

 

 

  

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο Κάππα και είχα την τύχη να παρακολουθήσω την θεατρική παράσταση κατόπιν ενός διαγωνισμού όπου κέρδισα διπλή πρόσκληση! Ευχαριστώ το mixgrill.gr!!

Μία παράσταση που χαρίζει άφθονο γέλιο με έναν Σπύρο Παπαδόπουλο σταθερή διαχρονική αξία και με τους Ραμπότα, Κοτσαηλίδου, Παπαματθαίου εξαιρετικούς στους ρόλους τους να ερμηνεύουν με απόλυτη φυσικότητα λες και τους παρακολουθείς από την κλειδαρότρυπα!

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE