“Μα είναι μόνο μία ιστορία.”

writing-923882_960_720 

Άλλο πράγμα είχα στο μυαλό μου να γράψω, αλλού με οδήγησε το μυαλό μου και όπως πάντα το άφησα. Όλοι απογοητευόμαστε κάποιες στιγμές. Πέφτουμε, σηκωνόμαστε… ξαναπέφτουμε, ξανασηκωνόμαστε… και πάει λέγοντας. Και σίγουρα, κάποιες φορές, δεν προσέξαμε κι έχουμε “χτυπήσει” λίγο παραπάνω πέφτοντας. Και δεν έχουμε καμία όρεξη να σηκωθούμε μετά. Όμως πρέπει. Άμα πέσεις 10, πρέπει να σηκωθείς 11. Κλισέ, το ξέρω. Άμα μείνεις πεσμένος, δεν κάνεις τίποτα όμως. Πόνεσες, ναι. Να παραιτηθείς, γιατί;

Την ιστορία που θα σας πω, την έχω πει κι άλλες φορές. Την εύθυμη πλευρά της, με διαφορετικά λόγια συνήθως, σε άλλη γλώσσα επίσης, όμως σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που την αφηγούμαι. Παρ’ όλα αυτά, αισθάνομαι περίεργα, σαν να είναι η πρώτη φορά που τη μοιράζομαι. Ίσως και να’ναι όμως, μιας και σήμερα θα δοκιμάσω να κάνω λέξεις συναισθήματα κι όχι αναμνήσεις. Όσο και να με φοβίζει αυτό, γράφουμε για αυτά που έχουν σημασία για μας. Για όσα μας πονάνε και γι’ αυτά που μας κάνουν αληθινούς.

Όλοι οι συγγράφεις έχουν μία ιστορία που τους στοιχειώνει. Μια ιστορία που, άμα την βρουν, δεν τους αφήνει σε ησυχία μέχρι να την πουν. Δεν το πίστευα ότι είναι έτσι, μέχρι που βρήκα τη δική μου ιστορία. Ή με βρήκε εκείνη, δεν ξέρω ακόμη. Πάνε σχεδόν πέντε χρόνια από όταν “συναντηθήκαμε” για πρώτη φορά κι ήταν μια τόσο συνηθισμένη μέρα, που δεν θυμάμαι τίποτε άλλο από αυτήν. Δεν πιστεύω στη μοίρα, ούτε και ξέρω τι άλλο πρόκειται να βρεθεί στο δρόμο μου παρακάτω. Όμως ξέρω με σιγουριά ότι αυτή η ιστορία με περίμενε να την πω. Δεν θα ησυχάσω και δεν θα ησυχάσει μέχρι τότε.

Γράφω από μικρή. Υπήρξαν κι άλλες ιστορίες. Αυτό που ένιωσα εκείνη τη μέρα όμως, συναρπαστικά μοναδικό και άγνωστο, δεν το έχω νιώσει ποτέ άλλοτε και για τίποτα. Κι όταν έχω πέσει, και δεν έχω όρεξη να ξανασηκωθώ, αυτό θυμάμαι. Πώς ένιωσα εκείνη τη μέρα. Και ξανασηκώνομαι, γιατί έχω μια ιστορία που περιμένει να την πω.

Ίσως να βρίσκετε υπερβολικά και αστεία αυτά που γράφω. Ξέρω ότι έτσι ακούγονται.

“Μα είναι μόνο μία ιστορία.”

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE