Επιχειρηματικότητα. Λύση για όλους;

 

 

 

 

Businessman in suit pressing social media icon

 

Δεν θα διαφωνήσουμε ότι σε συνθήκες οικονομικής δυσκολίας, κρίσης, υπάρχουν απώλειες θέσεων εργασίας. 

 
Πώς αντιμετωπίζεις μια τέτοια κατάσταση? Οι λύσεις είναι 3. Η πρώτη είναι η διαδικασία ευρέσεως εργασίας μέσω της οδού αποστολής βιογραφικών. Η δεύτερη είναι η μετανάστευση, ωστόσο δεν έχουν όλοι αυτή την δυνατότητα. Η τρίτη είναι το να επιχειρήσεις. 
 
Είναι όμως όλοι ικανοί να επιχειρήσουν?
 
Μέσα από το άρθρο θα επιχειρήσω να δώσω τον ορισμό της έννοιας επιχειρηματίας, και ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καλό είναι να αναπτύξουν οι άνθρωποι που θεωρούν αυτή την λύση ως την πλέον ενδεδειγμένη για την βελτίωση του οικονομικού τους επιπέδου και ζωής ταυτόχρονα.
 
Η λέξη «επιχειρηματίας» είναι σύνθετη λέξη και συγκεκριμένα..
 
Ο «επί» διαχειρίζεται, συνθέτει και εξελίσσει αποτελεσματικά το προϊόν-ιδέα
 
Ο «χειρη» εφευρίσκει, ανακαλύπτει και δημιουργεί το νέο προϊόν-ιδέα
 
Ο «ματίας» εκφράζει το όραμα και προβάλλει την εικόνα της επιχείρησης/προϊόντος στην κοινωνία (αλλά και το ανάποδο) καθώς εναρμονίζει τον κόσμο της εταιρείας με το ευρύτερο εξωτερικό περιβάλλον.
 
 
 

 

Πάμε τώρα να δούμε αν έχεις τα παρακάτω χαρακτηριστικά..
 
 
 
 
business
 
 
 
Έρευνες έχουν δείξει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι εν δυνάμει επιχειρηματίες. Η πιο απλή μορφή επιχειρηματικότητας ας μην ξεχνάμε ότι είναι η διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών σε φίλους και γνωστούς. Χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, επιχειρείς, διότι η λέξη οι ρίζες της οποίας μας έρχονται από την Γαλλία, σημαίνει μεσάζοντας. Μεσάζοντας πληροφορίας είναι η πρώτη μορφή επιχειρηματικότητας.
 
Ωστόσο, αν θέλεις, επιδιώκεις και έχεις φιλοδοξία να περάσεις στο επόμενο επίπεδο, καλείσαι πρωτίστως να αναπτύξεις μια διαφορετική νοοτροπία από αυτήν που είχες ως εργαζόμενος, ως άνθρωπος που πρόσφερες τις υπηρεσίες σου σε μια εταιρία. 
 
 
 
 
 

 

 

double exposure of city and business man using digital tablet

 

 

 

Chart depicting the leadership style of transformational leaders

 

 

 

Για να λειτουργήσουν στο χαρακτήρα σου τα παραπάνω 10 στοιχεία, πρέπει να είσαι άνθρωπος με έντονο συναίσθημα της αυτοπειθαρχίας. 
 
Και αυτό γιατί.. διότι μια προσεχτική μελέτη στο 3ο συνθετικό της λέξης είναι αυτή που θα σου δώσει την απάντηση "γιατί αυτοπειθαρχία"..
 
Συγκεκριμένα : 
 
...ματίας.
 
Βλέπεις τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ, όταν οι άλλοι βλέπουν τη μικρή. Έχεις όραμα. Δεν ακολουθείς το ρεύμα, δημιουργείς το δικό σου. Δεν είσαι follower, είσαι leader. Δε σε πειράζει όταν οι άλλοι σου λένε ότι πετάς στα σύννεφα. Κρατάς την ουσία στα πράγματα. Βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε βάλεις στο μυαλό σου. Στόχος σου δεν είναι η επιβίωση, είναι η ευημερία.
 

Αν επομένως έχεις στα άμεσα σχέδιά σου να επιχειρήσεις σου παραθέτω ποια είναι τα κυριότερα καθήκοντα σου..

 
1. Να δημιουργείς συνθήκες με τις αποφάσεις σου, ανάπτυξης της επιχείρησης, κερδοφορία (πρεστίζ), μεγάλο κύκλο εργασιών, εξωστρέφεια, συνεργαζόμενος στενά με 2 κύρια τμήματα της επιχείρησης 
 
α) τμήμα πωλήσεων
β) οικονομικό τμήμα
 
2. Να προάγεις την κοινωνική - οικονομική ζωή των ανθρώπων που συνεργάζονται μαζί σου. Να τους στηρίζεις όπως αυτοί στηρίζουν εσένα. Ο κυριότερος στόχος μια επιχείρησης είναι η ευημερία όλων των ανθρώπων που συνεργάζονται για την ανάπτυξη της. Τότε είναι που θα μπορείς να πεις " ναι έχω μια μεγάλη επιχείρηση".   
 
Ελπίζω να σε βοήθησα.
 
Καλή επιτυχία!! 
 
 
Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%bb%cf%8d%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE