Γιατί κοιτάς τον τοίχο;

 

 

 

 

 

tumblr_o3z5l87aho1slhhf0o1_1280

 

 

pencil-918449_1280

 

 

Μια φράση ήταν το πρόσχημα…

«Γιατί κοιτάς τον τοίχο;»

Πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό...

Ήρθε η ώρα νομίζω να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

 

Αγαπημένοι μου, φίλοι μου, και εν δυνάμει γνωστοί, το κεφάλι μου είναι γεμάτο ιστορίες και φανταστικούς ανθρώπους , οι οποίοι μιλάνε όλοι μαζί και ασταμάτητα. Όταν «κοιτάω τον τοίχο» είναι πολύ πιθανόν ότι βρίσκομαι χιλιόμετρα μακριά, χαμένη στο χωροχρόνο, ενώ ιστορίες διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μου. Ο τοίχος δεν είναι ποτέ τοίχος. Με ανοιχτά μάτια βρίσκομαι στο βικτωριανό Λονδίνο, στην Αρχαία Ελλάδα, ή κάποιες φορές απλώς σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα. Οι ιστορίες εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μου σαν ταινία, κι εγώ ακολουθώ τους ήρωες μου, προσπαθώντας να μεταφέρω στο χαρτί όσα βλέπω.

Είναι λίγο σαν να κάνεις βουτιά με ανοιχτά μάτια σε μία θάλασσα αναμνήσεων, εμπειριών, αναγνωσμάτων, διηγήσεων, να παίρνεις όσα ξέρεις καλά και να τα ενώνεις με πράγματα για σένα άγνωστα και να τα βλέπεις να φτιάχνουν μια συναρπαστική ιστορία που ταυτόχρονα είναι και δεν είναι δική σου. Πρέπει να θυμάστε δύο πράγματα: όσοι γράφουν, συνήθως έχουν πολύ καλή μνήμη. Και οι άνθρωποι είναι για μας η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης. Αναμνήσεις δεν φτιάχνεις με πράγματα άλλωστε.

Άμα μιλάτε και τύχει να με πιάσετε να σας παρατηρώ εξονυχιστικά, είναι πολύ πιθανό να ταιριάζετε στο προφίλ κάποιου νέου χαρακτήρα. Ή κάπως έπεφτε ο ήλιος στα μαλλιά σας και μου θύμισε μια ηρωίδα μου. Ή ενθουσιαστήκατε με κάτι, και δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από έναν άνθρωπο που μιλάει με ενθουσιασμό για κάτι. Ή, άμα γνωριζόμαστε τόσο πολύ καλά, μπορεί απλώς να θέλω να διαβάσω τις σκέψεις σας.

Και σίγουρα δεν πρέπει να σας κάνει εντύπωση αν διαβάσετε κάτι στις ιστορίες μου που να σας θυμίζει μία συζήτηση που κάναμε στις δύο τα ξημερώματα πριν μία πενταετία (ή όποτε, you get the point). Για να το θυμάμαι ακόμα, για μένα σήμαινε κάτι. Η έμπνευση πάντα έρχεται από όσα αγαπάμε. Και οι ιστορίες μπορούν να μας πάνε παντού, αρκεί να τις αφήσουμε.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...share:
Facebook
Twitter
Google+
http://www.makazine.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf/
Pinterest
LinkedIn
RSS
Follow by Email
SHARE